17 тисяч гривень штрафу: у Козові за новим законом покарали першого нетверезого водія

штраф

Судом та призначенням чималого штрафу закінчилась поїздка ввечері 11 квітня для власника “Жигулів”: чоловік кермував автівкою, будучи добряче напідпитку.

Права кермування чоловіка  не позбавили, адже в нього його і так не було.

Про це йдеться у постанові Козівського райсуду від 28 квітня. Як зазначено у документі, чоловік близько 22.00 години керував транспортним засобом ВАЗ 21013 по вул. Грушевського у Козовій в стані алкогольного сп’яніння.

Огляд проводили на місці зупинки авто за допомогою газоаналізатора Drager Alcotest 6820 у присутності двох свідків: результат — 2,28 проміле алкоголю. Водій з результатом погодився. Однак на судове засідання, призначене 11 квітня, не з’явився, не подав письмових заперечень проти протоколу або заяв про відкладення судового розгляду.  Але суд прийшов до висновку про можливість розгляду справи  за відсутності фігуранта.

Дослідивши та проаналізувавши матеріали справи, суд прийшов до висновку про наявність в діях водія складу адміністративного правопорушення за ч.1 ст. 130. У той же час, у справі була довідка з райуправління поліції, що фігурант справи не має посвідчення водія.

Тож суд визнав його винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 та призначив штраф у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян — 17 тис. грн, без позбавлення права керування транспортними засобами. Адже, як пише у постанові, суди не вправі застосовувати адмінстягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами, коли винна особа взагалі не отримувала  такого права.

Читайте також:
17000 гривень штрафу: у Кременці за новим законом покарали першого нетверезого водія

Коментувати

Попередня стаття

У Польщі внаслідок ДТП загинув 9-річний хлопчик з України

Наступна стаття

Київське Динамо відправило до Тернополя свого агронома, щоб підготував поле стадіону до матчу