У Бучачі суд за п’янку покарав водія, який грозився подзвонити до Богомола і усе “порішати”

п'яний водій

скріншот з відео

10200 гривень штрафу присудив Бучацький районний суд водієві за п’яну їзду у селі Медведівці.

Чоловік  своєї вини не визнавав, а адвокат стверджував, що  в матеріалах справи відсутні належні та допустимі докази на підтвердження факту вчинення правопорушення.

Про це йдеться у постанові Бучацького райсуду від 9 квітня.

Водій, як зазначено в адмінпротоколі, 13 січня 2021 р. керував легковим автомобілем в с. Медведівці Бучацького району  у стані алкогольного сп’яніння.

У суді водій своєї вини не визнав. Адвокат наполягав на відсутніх достатніх доказах, на порушеннях при складанні протоколу та власне на проникненні  правоохоронцями на приватну територію. Адже чоловіка зупинили майже під будинком.

Туди, як випливає із постанови, поліція прибула на виклик чоловіка, який проходив по справі як свідок. Той у суді розповів, що у соцмережі отримав повідомлення про те, що фігурант справи, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, їде в сторону с.Підзамочок Бучацького району та зателефонував у поліцію.

Окрім того, сам поїхав за чоловіком. Коли водій уже заїжджав на подвір’я заднім ходом, під’їхали і працівники поліції. Пройти огляд на стан сп’яніння водій їм відмовився, поводив себе агресивно, неадекватно, шарпав правоохоронців за одяг.

І хоч сам водій заперечував вину, суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про наявність в діях водія ознак адмінправопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Тож визнав винуватим і дав штраф у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Фігурант справи не погодився з рішенням Бучацького райсуду та подав апеляцію. Тернопільський апеляційний суд, розглянувши справу, 11 травня , залишив апеляційну скаргу без задоволення, а постанову райсуду – без змін. Тож порушникові таки доведеться платити штраф.

До слова, громадський активіст із Бучача Роман Довбенко у соціальних мережах розмістив відео зупинки фігуранта даної справи. За словами Довбенка, водій, який попався п’яним за кермом, досить відомий у Бучачі та добре знається із керівництвом обласної поліції.

На оприлюдненому відео видно, що водій під час спілкування з правоохоронцями поводився неадекватно, грубо матюкався – обзивав поліцейських нецензурними словами.

А потім заявив, що подзвонить до Богомола (начальника обласної поліції – ред.) і усе порішає.

Втім, “порішати” не вийшло. І суд першої інстанції, і апеляційний суд визнали водія винним у вчиненні порушення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Брат пожартував: у Козові на інваліда першої групи склали протокол за п’яну їзду

Коментувати

Попередня стаття

Під час відпочинку на Кременеччині тернополянин отримав тяжкі тілесні ушкодження

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 29 травня