У Бережанах чоловік викликав поліцію, щоб знайшли телефон, а ті склали на нього протокол за п’яну їзду

поліція, Тернопільщина

У Бережанах чоловік викликав поліцію до ресторану, щоб знайшли його зниклий мобільний телефон.

Правоохоронці приїхали та склали на заявника адмінпротокол за п’яну їзду, адже побачили заявника нетверезим біля його ж автомобіля.

Про це йдеться у постанові Бережанського райсуду від 14 травня 2021 року. Як випливає із адмінпротоколу, близько півночі 1 березня водій AUDI А6 керував авто у стані алкогольного сп’яніння у Бережанах. Від проходження огляду на стан сп’яніння – відмовився. Такі дії інспектором поліції кваліфіковані за ч.1 ст. 130 КУпАП.

Чоловікові загрожував штраф у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 1 рік.

Однак водій у судовому засіданні вини не визнав. Розповів, що того дня відпочивав у ресторані і коли виявив відсутність мобільного, зателефонував у поліцію. Коли ж приїхала поліція, він підійшов до свого автомобіля, припаркованого на узбіччі, щоб переконатись, чи не залишив у ньому телефон.

Поліцейські ж, почувши від чоловіка запах алкоголю, запропонували йому продути алкотест замість того, щоб шукати його телефон. Сідати за кермо після відпочинку у ресторані власник авто каже, що не збирався, адже домовився із сусідом, що той завезе його додому його ж автівкою.

Сусід у суді також  розповів про домовленість забрати після відпочинку у ресторані. А чоловіки, яких поліція зупиняла бути свідками для продуття водієм алкотесту, розповіли, що двигун та фари у транспортному засобі фігуранта були вимкнені. І чи керував він автомобілем насправді – свідки не бачили. Також суд розглянув письмове повідомлення від поліції, яке підтверджувало звернення фігуранта справи у поліцію  через втрату ним телефону.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про необхідність закрити провадження у справі. Зокрема й через відсутність у протоколі інформації про факт керування автівкою водієм, у зв’язку з чим його треба було освідувати.

Відтак, Бережанський районний суд постановив закрити провадження за відсутністю в  діях чоловіка складу правопорушення.

Читайте також:
“Ми їхали, їхали та заїхали…”: на Бережанщині оштрафували водія за п’яну їзду

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 1 червня

Наступна стаття

Тернополяни залишаються без гарячої води, бо урядовці не дотримали слова по ціні на газ