У Бучачі винуватець ДТП отримав два штрафи по 17000 гривень: за п’янку і за хабар

поліція постанова

Два штрафи на загальну суму 34000 гривень отримав водій легкового автомобіля, який у селі Трибухівці скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Бучацький районний суд розглянув адміністративну та кримінальну справи щодо жителя села Цвітова Чортківського району, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв автопригоду, а потім ще й намагався дати хабаря поліцейським.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився вночі, 19 травня, у селі Трибухівці, що поблизу Бучача.

Водій легкового автомобіля марки “Фольксваген Гольф” на іноземній реєстрації не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення із припаркованим трактором марки ЮМЗ.

На щастя, обійшлося без травмованих, але транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Правоохоронці, які прибули на місце події, помітили у винуватця ДТП явні ознаки алкогольного сп’яніння. Відтак, запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння.

Водій погодився пройти огляд на місці події. Алкотестер показав результат – 2,24 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

Їхати у медичний заклад водій “Фольксвагена” відмовився, але… Нетверезий винуватець аварії дістав з кишені куртки 200 доларів (дві купюри номіналом по 100 доларів) і запропонував їх поліцейським за непритягнення до адміністративної відповідальності.

Правоохоронці попередили його про кримінальну відповідальність за спробу дати хабаря, але водій не зупинився і поклав гроші у салоні поліцейського авто.

У підсумку на водія “Фольксвагена” склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

А також стосовно водія відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

8 червня Бучацький районний суд розглянув кримінальне провадження щодо водія “Фольксвагена” і за спробу дати хабаря призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

А 18 червня Бучацький районний суд розглянув адміністративні матеріали щодо водія “Фольксвагена” і за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння призначив йому штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Таким чином за скоєні правопорушення водій отримав два штрафи на загальну суму 34000 гривень.

Рішення суду наберуть законної сили після закінчення строку подання апеляційних скарг.

Читайте також по цій темі:
На Бучаччині п’яний водій автомобіля в’їхав у трактор і після цього заснув за кермом

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Чорткові: що пропонують у червні та скільки готові платити

Наступна стаття

Робота у Шумську: що пропонують та скільки готові платити