На Збаражчині п’яний водій скутера влетів під машину і отримав 17000 гривень штрафу

Збаразький районний суд розглянув справу щодо водія скутера, який перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, 20 березня цього року у селі Базаринці, що на Збаражчині, водій скутера не врахував дорожню обстановку та допустив зіткнення із зустрічним автомобілем марки “Рено Меган”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Згодом виявилося, що водій двоколісника, який спричинив зіткнення, перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У випадках, якщо на одну особу складено кілька адмінпротоколів, то їх об’єднують в одну справу і покарання призначається за найбільш значиме із числа доведених порушень.

У судове засідання водій скутера не з’явився, хоча був належним чином поінформований про дату, час та місце його проведення.

Тож суд приступив до розгляду справи без присутності у засіданні особи, яка притягується до відповідальності. При цьому суддя взяв до уваги письмові пояснення порушника на місці події, у яких чоловік вказав, що, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вчинив ДТП.

Дослідивши матеріали справи, Збаразький районний суд 14 червня постановив водія скутера визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

25 червня минув термін апеляційного оскарження і постанова уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Кременці водій на “євробляхах” отримав штрафів на 25500 гривень

Коментувати

Попередня стаття

На Борщівщині у Дністрі втопився 39-річний чоловік

Наступна стаття

На Тернопільщині під колесами автомобіля загинула дворічна дитина