У Збаражі п’яний юнак розбив парковий світильник. Що йому за це було?

Збараж. сквер

Збаразький районний суд розглянув справу щодо неповнолітнього юнака, який будучи в стані алкогольного сп’яніння, у міському парку розбив світильник.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення трапився 19 червня цього року у місті Збаражі.

Близько пів другої години ночі неповнолітній юнак, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, у сквері Небесної сотні з хуліганських мотивів розбив парковий світильник.

За це передбачена відповідальність за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

Але оскільки юнак не досяг 16-річного віку, то адміністративний протокол склали на його матір за ч. 3 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від 850 грн.

У судовому засіданні матір юного хулігана провину визнала в повному обсязі, щиро розкаялась і надала суду квитанцію про відшкодування збитків.

Дослідивши матеріали справи, Збаразький районний суд постановив звільнити матір юнака від відповідальності  у зв’язку з малозначністю скоєного та обмежитися щодо неї усним зауваженням.

Слід зауважити, що тільки перебування у сквері дитини, яка не досягла 16-річного віку, вночі у стані алкогольного сп’яніння уже є фактом порушення за ч. 3 ст. 184 КУпАП. А якщо ця дитина ще й трощить світильники, то штраф матері все ж таки варто було дати.

Але з таким “гуманним” підходом ми іще частенько читатимемо у соцмережах повідомлення про те, що в тому чи в іншому місті якісь невідомі хулігани вночі потрощили лавочки, світильники чи інше комунальне майно. І буде їм за це усне зауваження…

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Біля Скалата патрульні, щоб здобути відеодокази, переконали п’яного чоловіка сісти за кермо і трохи проїхатися

Коментувати

Попередня стаття

Оголошено тендер на ремонт дороги Залізці – Мильне

Наступна стаття

День на Олімпіаді — 3 серпня: результати, анонси і таблиця медалей