За п’яну їзду водій з Лановеччини отримав 51000 грн. штрафу і конфіскацію скутера

керування у нетверезому стані, штрафи

51000 гривень штрафу присудив Лановецький райсуд водію скутера. Чоловік попався патрульним на їзді без номерного знака та у нетверезому стані, причому, не вперше за рік.

Про це йдеться у постанові Лановецького райсуду від 16 серпня. Як вбачається із протоколу про адмінправопорушення, 7 травня у селі Соколівка, що на Лановеччині, по вул. Центральній, в обідню пору, чоловік керував транспортним засобом EVOLUTION без номерного знаку з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду що на місці, що у лікарні відмовився. Таким чином вчинив правопорушення за ч.3 ст. 130, ч.7 ст. 121 КУпАП “Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами”.

На суд чоловік також не з’явився, про причини неявки не повідомляв. А суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про наявність в його діях ознак вищезгаданих правопорушень. Досліджував зокрема сам протокол, пояснення свідків, у присутності яких фігурант відмовився від проходження огляду, рапорт поліцейського, постанови суду від 14 та 28 квітня 2021 р., якими його визнано винуватим у їзді напідпитку, оштрафовано і позбавлено права керування на рік.

Відтак визнав фігуранта винуватим у вчиненні правопорушення за ч.3 ст. 130 КУпАП і присудив 51000 гривень штрафу з конфіскацією транспорту, який є у його власності. А ось провадження у справі про їзду без номерного знаку суд постановив закрити у зв’язку із закінченням строків на момент розгляду.

Суд нагадав, що у  разі несплати правопорушником штрафу у п’ятнадцятиденний термін, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби. У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу (102 000 грн) та витрати на облік зазначеного правопорушення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Заліщиках за їзду у стані наркотичного сп’яніння водій БМВ отримав 51000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 1 вересня

Наступна стаття

Керівник “Тернопільгазу” отримав штраф за невчасну виплату зарплати працівникам