У п’яного водія на трасі Зборів – Почаїв сталася неприємність: під час стоянки авто самовільно покотилося

Гаї Розтоцькі

Курйозний випадок трапився на Зборівщині – під час стоянки автомобіль “ВАЗ 2109” самовільно покотився і трапилося ДТП, а власник “дев’ятки” на момент інциденту був нетверезим, за що й отримав покарання.

Як вбачається із матеріалів справи, дана подія сталася 9 липня цього року на трасі Зборів – Почаїв у селі Гаї Розтоцькі.

Водій автомобіля “ВАЗ 2109” здійснив стоянку транспортного засобу та, не вживши усіх заходів безпеки, допустив самовільний рух автомобіля. У результаті цього відбувся наїзд на припаркований автомобіль BMW-316D. Транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Водій “дев’ятки” на момент ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду, проведеного на місці події, – 2,24 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На водія ВАЗ-2109 склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні адвокат водія просив провадження у справі закрити за відсутністю складу порушення, так як вважає, що вина кермувальника матеріалами справи не доведена, а саме не доведений факт керування транспортним засобом.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеоматеріали з місця події, Зборівський районний суд 26 серпня постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП та ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник має сплатити іще 454 гривні судового збору.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Читайте також:
На Зборівщині п’яний водій давав патрульним 2000 гривень хабаря

Коментувати

Попередня стаття

Жінка з Чортківщини купувала трактор і стала жертвою шахрайства – втратила 160 000 грн

Наступна стаття

У Тернополі біля під’їзду знайшли тіло вбитого чоловіка