На Борщівщині п’яний водій скоїв ДТП і отримав за це 17000 гривень штрафу

Борщівський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 6 серпня цього року у селі Мушкатівка, що на Борщівщині.

Зранку, близько 10.00, водій легкового автомобіля “Шевроле Авео” при виїзді на нерегульоване перехрестя не пропустив автомобіль “ЗАЗ Део”, який рухався головною дорогою, в результаті чого відбулося зіткнення. Внаслідок аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Як згодом виявилося, водій “Шевроле” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Винуватець аварії у присутності двох свідків відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння. Також відмовився і від проходження огляду у найближчому медичному закладі, при цьому не пояснюючи причини своєї відмови.

На водія “Шевроле” поліцейські склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні кермувальник “Шевроле” визнав свою провину та щиро розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд 26 серпня постановив водія автомобіля “Шевроле Авео” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник має сплатити 454 судового збору.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Випили 1 л горілки на двох: у Борщеві судили водія, який перекинувся на “Жигулях”

Коментувати

Попередня стаття

“Нива” зіграла у нічию з “Поділлям” і знову піднялася на третє місце у першій лізі

Наступна стаття

Водії маршруток крадуть гроші, не видаючи квиток. Що робити?