У Чорткові судили підприємицю, яка ремонтувала вулиці міста і трохи “нахімічила” з грішми

Чортків

У Чорткові судили підприємицю, яка ремонтувала вулиці міста. ФОПа потягнули до суду через внесення у акти приймання робіт недостовірних відомостей та привласнення коштів.

Про це йдеться у вироку Чортківського райсуду від 30 вересня 2021. У документі йдеться про декілька угод з Чортківським комбінатом комунальних підприємств на поточний ремонт, укладених у 2017 та 2019 році, вулиці Січових Стрільців, тротуару по вулиці Незалежності, тротуару по вулиці Ст.Бандери та вулиці Коротка.

Обвинувачена, як слідує з обвинувального акту,  вносила в акти приймання недостовірні відомості при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт  та завдала збитків державі на 9 777,91 грн.

Такі дії ФОПа орган досудового слідства кваліфікував за ч.1 ст. 191, тобто привласнення чужого майна, яке було ввірене особі та ч.2 ст. 358 КК, тобто складання приватним підприємцем завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення.

Втім ще під час досудового розслідування обвинувачена пішла на угоду про визнання винуватості з прокуратурою. 30 вересня суд її затвердив. Він визнав обвинувачену винуватою у вищезгаданих злочинах та присудив узгоджене покарання. Йдеться про 1700 грн штрафу у підсумку Також суд сказав стягнути з неї 30 тис. грн за проведені експертизи.

До слова, за інформацією Судової влади, за привласнення коштів з ремонту доріг у Чорткові її судили ще двічі у попередні роки. Обидва рази підприємиця ішла на угоди з прокуратурою, які суд затверджував.

Зокрема, вироком Чортківського райсуду 21 червня 2017 року  її визнано винуватою у вчиненні правопорушення за ч.1 ст. 191 КК та оштрафовано на 850 грн. А ще – вироком суду від 19 березня визнано винуватою за ч.1 ст. 191 КК (привласнення) та ч.2 ст. 358 КК (підроблені офіційні документи) та знову ж таки оштрафовано на 1700 грн.

Світлана ГРИВАС

Читайте також:
На Тернопільщині за халтурний ремонт дороги директор фірми отримав умовний термін

Коментувати

Попередня стаття

У Польщі внаслідок ДТП загинули двоє молодих українців

Наступна стаття

У Теребовлі судили чоловіка, який з “Великого будівництва” вкрав 10 бордюрів