У Коропці політична дискусія завершилася штрафом для посадовця, який не стримав своїх емоцій

Коропецька селищна рада

На Тернопільщині судили чоловіка за матюки у кабінеті селищного голови.

Свій вчинок обвинувачений пояснив   статтею Конституції України, якою кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Про це йдеться у вироку Монастириського райсуду від 22 вересня. Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 8 липня 2021 року в кабінеті голови Коропецької селищної ради.

Тоді обвинувачений, який працює на посаді керуючого справами виконавчого комітету Коропецької селищної ради, виражався нецензурною лайкою в сторону депутатки цієї ж селищної ради, чим порушив громадський спокій. Таким чином, вчинив правопорушення за ч.1 ст. 173 КУпАП “Дрібне хуліганство”.

У суді чоловік сказав, що про вчинене шкодує, однак вважає,що у відповідності до положення ст. 34 Конституції України кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.Зазначив, що нецензурно висловився з приводу стану в державі та громаді і не мав наміру образити депутатку, конкретно її не ображав.

Оцінюючи зібрані по справі докази, суд вирішив, що вина чоловіка у вчиненні дрібного хуліганства  доведена матеріалами справи, дослідженими в судовому засіданні.

Йдеться про письмові пояснення  присутніх у день інциденту в кабінеті голови ради, депутатів, відео, з якого видно, що обвинувачений  у відповідь на критичні зауваження депутата почав голосно нецензурно лаятися та емоційно висловив своє ставлення до проблеми виїзду населення за кордон та ін.

А посилання фігуранта на положення ст. 34 Конституції України суд назвав необґрунтованими.

Відтак визнав чоловіка винуватим у дрібному хуліганстві і присудив 51 грн штрафу. Також суд сказав стягнути з нього 454 грн судового збору. Наразі вирок законної сили не набрав.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Покарали за хабар, а за п’яну їзду – не змогли: у Збаражі судили водія, який давав поліції 3000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

На Зборівщині 40-річний чоловік вдарив батька ножем

Наступна стаття

Робота у Кременці: свіжі вакансії за жовтень