Тернопільські прокурори викрили начальника управління Держпраці на хабарі у розмірі 67000 гривень

хабар

Вимагав понад 67000 гривень за перевірку знань з охорони праці – на отриманні неправомірної вигоди викрито начальника Управління Держпраці.

Про це сьогодні, 20 жовтня, інформують у прес-службі Тернопільської обласної прокуратури.

“За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури викрито начальника Управління Держпраці в одній з областей Західного регіону, що отримав понад 67000 грн неправомірної вигоди від представника товариства (ч. 3 ст. 368 КК України)”. – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, посадовець вимагав від представника товариства, що проводить відповідне навчання з питань охорони праці, неправомірну вигоду за створення комісій, проведення процесу навчання та перевірки знань з питань охорони праці й підписання ним відповідних посвідчень про здачу навчального матеріалу.

На початку вересня чиновник через посередника одержав частину неправомірної вигоди – 28 500 грн, за підписані ним 114 посвідчень про перевірку знань з питань охорони праці.

Учора, 19 жовтня 2021 року, посадовець отримав решту суми – 39000 грн за 147 посвідчень. Після одержання неправомірної вигоди, чиновник був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання про повідомлення особі про підозру, відсторонення від посади та обрання запобіжного заходу.

Викриття правопорушника проводились спільно з працівниками СБУ в Івано-Франківській області та слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Львові. Розслідування триває.

За інформацією Тернополісу, посадовець, який попався на хабарі, очолює управління Держпраці в одній із сусідніх з Тернопільщиною областей.

Читайте також:
На Тернопільщині спіймали свіженьких хабарників – щомісяця у директорів лісгоспів вимагали по 1500 доларів

Коментувати

Попередня стаття

У Бучачі другий день поспіль гасять масштабну пожежу на сміттєзвалищі

Наступна стаття

У Тернополі посилюють антиковідні заходи безпеки, – всі подробиці