Шахрайка, яка на Монастирищині викрала з будинку 28000 гривень, отримала умовний термін

крадіжка, кримінал Тернопільщина

фото прес-служби поліції

На Монастирищині судили жінку, яка збрехала жінці про укус собакою її дитини і попросила допомоги. А потрапивши у житло, викрала звідти 28000 гривень.

Про це йдеться у вироку Монастириського райсуду від 12 жовтня 2021. Обвинувачена – уродженка Дніпропетровської області, одружена, непрацююча, не судима.

Як вбачається із матеріалів справи, 21 вересня 2021 року близько 15-ї години обвинувачена разом з двома жінками та малолітньою дитиною прийшла на територію потерпілого власника будинку. Там ввела в оману його матір та під надуманим приводом – укусом собакою дитини,  компанія потрапила у будинок.

І поки матір власника відійшла за листям вазона, яке нібито мало допомогти постраждалій дитині, обвинувачена вийшла у сусідню кімнату і знайшла пакет з 28 тисяч гривень у тумбочці. Його заховала під верхній одяг та повернулась до знайомих, яким нічого не повідомила про гроші. Далі компанія покинула будинок.

Таким чином, обвинувачена вчинила злочин за ч.3 ст. 185 КК – таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднана із проникненням у житло.

Але невдовзі після крадіжки, 24 вересня,  жінка пішла на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. Її суд 12 жовтня і затвердив.

Він визнав обвинувачену винуватою у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання: 3 роки тюрми, звільненні від їхнього відбування на підставі ст. 75 КК, призначенні року іспитового строку. Наразі вирок законної сили не набрав.

Олена РОМАНЮК

Читайте також по цій темі:
На Монастирищині четверо жінок проникли у будинок і викрали звідти 28000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

На Теребовлянщині розшукують безвісти зниклу 15-річну дівчину (ФОТО)

Наступна стаття

У селищі Товсте на території недіючого молокозаводу знайшли викинуте немовля