У Заліщицькому районі двоє чоловіків побили і порізали водія, який засліпив їх фарами

поліція, Тернопільщина

У Заліщиках судили чоловіків, що через конфлікт на дорозі з водієм іншої автівки почали переслідувати його та побили. Кривдники отримали умовні терміни.

Про це йдеться у вироку Заліщицького райсуду від 10 листопада 2021 року. Як вбачається із обвинувального акту, конфлікт трапився 16 вересня 2018 року близько 22-ї години. Тоді у “Фольксваген Пассат” їхали водій та троє пасажирів.

Біля села Солоне “Пассат” обігнав “Шаран”, а потім розвернувся та почав їхати назустріч “Шарану”. Щоб уникнути зіткнення, водій “Фольксваген Шаран” з’їхав на узбіччя. Після чого “Пасат” почав переслідувати автомобіль “Шаран”.

Уникаючи переслідування, водій “Шарану” заїхав на заправку у селі Харитонівці. Туди ж заїхав і “Пассат”, після чого з нього вийшли водій та пасажир, підійшли до водія “Шарану”, який є особою похилого віку та має інвалідність 3-ї групи. Обвинувачений, водій “Пасату” із словами, що зараз навчить його їздити, вдарив водія в обличчя.

Потім разом з другим обвинуваченим, пасажиром “Пасату”, нанесли чоловіку близько 20 ударів кулаками по голові та близько 15 ударів по тілу.  Чоловік впав, після чого обвинувачені ще нанесли йому близько 25 ударів ногами по тілу. Потерпілий кричав та кликав на допомогу. Далі, обвинувачений, водій “Пасату” ще тричі штрикнув у ліву сідницю “невстановленим слідством предметом колюче-ріжучої дії.

Такі дії першого обвинуваченого, водія “Пассату”, були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.4 ст. 296 КК “Хуліганство”, а другого, його пасажира, за ч.2 ст. 296 КК.

Втім у суді перший обвинувачений вину не визнав. Розповів, що в його авто було троє пасажирів. А конфлікт нібито розпочався із того, що потерпілий на дорозі засліпив фарами їх і вони змушені були з’їхати на узбіччя. Також сказав, що вони не переслідували автівку, а впізнали її, коли також заїхали на заправку. І загалом заявив, що бив не він. А другий обвинувачений визнав вину частково.

Однак незважаючи на це, суд прийшов до переконання про доведеність вини обвинувачених, дослідивши матеріали справи. Тож визнав винуватими у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив першому обвинуваченому 5 років тюрми, звільнив від їхнього відбування, призначив 3 роки іспитового строку.  А другому – дав 3 роки обмеження волі, звільнив від їхнього відбування, присудив рік іспитового строку.

Потерпілий, до слова, просив у суді призначити їм покарання не пов’язане з позбавленням волі. Мовляв, претензій до них не має, всю шкоду йому наразі відшкодовано.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
По 500 гривень кожному: у Заліщиках водій-порушник намагався відкупитися від поліцейських

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Підволочиську: свіжі вакансії за листопад

Наступна стаття

“Авакс Проф” виграв тендер на ремонт дороги Гніздичне – Кобилля – Іванчани