Поблизу Теребовлі після зіткнення з вантажівкою перекинувся трактор

трактор

У селі Плебанівка, що поблизу Теребовлі, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди перекинувся трактор.

Як зазначається у матеріалах судової справи, випадок трапився 10 жовтня цього року. Вранці, близько 10.00, у селі Плебанівка на вулиці Князя Василька водій трактора “JSB 3 CХ” під час руху заднім ходом не переконався у безпечності свого маневру та допустив зіткнення із вантажівкою КАМАЗ з причепом.

Автомобіль КАМАЗ перевозив жом. Тракторист разом з іншими працівниками дорожньої фірми працював над укладанням бордюрів вздовж дороги.

Вантажівка вдарила трактор у ківш. У результаті цього трактор втратив рівновагу та перекинувся.

На щастя, обійшлося без травмованих, але обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Поліцейські, які прибули на місце події, на тракториста склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди).

Справу направили спочатку на розгляд у Теребовлянський районний суд – територіально за місцем скоєння порушення.

Однак тракторист, який притягується до відповідальності, повідомив, що він проживає у селі Полупанівка, що поблизу Скалата, і тому попросив направити справу на розгляд у Підволочиський районний суд.

У Теребовлі прислухалися до цього прохання. Відтак, нещодавно відбувся перший розгляд справи у Підволочиському районному суді.

Під час судового засідання тракторист своєї провини не визнав. Пояснив, що того дня він разом з працівниками дорожньої фірми у селі Плебанівка проводив ремонтні роботи з облаштування бордюрів.

За словами тракториста, місце, де проводились ремонтні роботи, було огороджене фішками, приблизно на відстань до 100 метрів. Чоловік ствердив, що водій КАМАЗу пересік суцільну лінію розмітки, виїхав на смуху руху, де проводились ремонтні роботи і саме зіткнення сталось на його смузі.

Чоловік зазначив, що коли мав намір висипати гравій, краєм ока побачив, що на нього їде Камаз, після чого відчув удар у ківш і заднє ліве колесо. А далі трактор перекинувся…

Слова тракториста підтвердили свідки – його колеги по роботі, які того дня працювали над укладанням бордюрів.

Причому один із працівників заявив, що у результаті ДТП, спричиненого водієм КАМАЗа, передній ківш трактора пролетів у кількох сантиметрах від його обличчя.

Кремувальник вантажівки у свою чергу запевнив у суді, що рухався зі швидкістю 40-50 км/год і заявив, що зіткнення відбулося на його смузі внаслідок різкого маневру трактора. А потім КАМАЗ за інерцію з’їхав на зустрічну смугу.

Вислухавши обидві сторони інциденту, суддя Підволочиського районного суду постановив призначити у справі додаткові експертизи, які має провести Тернопільське відділення Київського НДІСЕ (науково-дослідний інститут судових експертиз).

На час проведення експертизи провадження у справі зупинено. Відтак, остаточне рішення буде прийняте після отримання результатів експертизи.

Читайте також:
Поблизу Теребовлі п’яний водій вантажівки наздогнав “Рено Меган” і скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

Фермерське господарство “ГАДЗ” розпочало виготовлення органічних пюре та соків

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 29 листопада