У Борщеві власник магазину за порушення карантину отримав 17000 грн штрафу

штраф

Борщівський районний суд призначив покарання для приватного підприємця, який допустив порушення правил карантину.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 30 вересня цього року у місті Борщеві. У приміщенні магазину, де здійснюється реалізація канцелярських товарів, працівники поліції виявили відсутність розмежувальних ліній для відвідувачів у черзі із дотриманням дистанції 1,5 м.

На власника магазину склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил карантину).

У судовому засіданні підприємець визнав провину і пояснив, що внаслідок регулярного вологого прибирання маркувальні лінії частково стерлися. А нових не встиг нанести.

Втім, у матеріалах працівників поліції було зазначено, що маркувальні лінії у магазині взагалі були відсутні і це було підкріплено відповідними фото- та відеодоказами.

Окрім того, суд звернув увагу, що у грудні минулого року цей же підприємець уже притягувався до відповідальності за порушення карантину. Однак тоді його було звільнено від відповідальності у зв’язку з малозначимістю вчиненого.

Відтак, цього разу суд вирішив призначити суворіше покарання.

Отож, дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив власника магазину визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 44-3, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Підприємець не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак, 2 грудня Апеляційний суд розглянув дану справу і скаргу залишив без задоволення, а постанову борщівського суду – без змін.

Читайте також:
У Тернополі іще один водій маршрутки за стоячих пасажирів отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На ремонт дороги Куряни – Нараїв додали іще 8 млн грн

Наступна стаття

2,93 проміле: у Копичинцях спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?