У Бережанах водій-американець знову попався п’яним за кермом автомобіля

алкотестер, драгер

У Бережанах громадянин США Сергій Г. знову попався нетверезим за кермом легкового автомобіля.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом). Наразі справа перебуває на розгляді у суді.

Нагадаємо, 2 листопада цього року у місті Бережани працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “Мерседес”, який перебував за кермом з явним ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – позитивний. На кермувальника, а він є громадянином США, склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Втім, притягнути до відповідальності порушника не вдалося. Адвокат звернув увагу, що у матеріалах справи відсутні дані про те, що водій-іноземець володіє українською мовою, а перекладача йому не надали.

І хоча в іноземця суто українські ім’я та прізвище, і хоча водій та поліцейські спілкувалися українською мовою, що зафіксовано на відеозаписах, суд все ж таки пристав на це зауваження та 23 листопада закрив провадження у справі щодо кермувальника за відсутністю складу порушення.

Втім, пригоди водія-американця у Бережанах на цьому не закінчилися.

16 листопада цей же громадянин США вдруге попався за кермом автомобіля марки “Мерседес” у стані алкогольного сп’яніння. Зупинили його поліцейські близько опівночі у Бережанах на вулиці Тернопільській. Від проходження огляду як на місці зупинки, так і у медичному закладі водій відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Тобто чоловік двічі за місяць попався нетверезим за кермом. Першого разу йому це зійшло з рук, але і у другому випадку у бережанських суддів та поліцейських виникли труднощі з притягненням порушника до відповідальності.

Щоправда, тепер справа розгортається уже за іншим сценарієм. Під час складання протоколу водій-американець вказав адресу тимчасового проживання і тепер за цією адресою його ніяк не можуть знайти.

Наразі ж суддя Крамар В. М. постановив застосувати щодо особи, яка притягується до відповідальності, примусовий привід в Бережанський районний суд на 14 годин 00 хвилин 30 грудня 2021 року.

Тож чи зможуть у Бережанах за нетверезу їзду притягнути до відповідальності водія, громадянина США, побачимо згодом.

Олесь ДОНЧАК

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Теребовлі: 10 свіжих вакансій з найбільшою зарплатою

Наступна стаття

Робота у Чорткові: 10 свіжих вакансій із найбільшою зарплатою