“Стояти на місці ми не будемо” – Арестович пояснив, коли ЗСУ підуть у контрнаступ

Олексій Арестович

Збройні сили України до 9 травня отримають всю зброю від Західних союзників і партнерів.

Відповідно тоді в українських захисників збільшиться потенціал для наступів. Про це заявив радник глави Офіса президента Олексій Арестович в інтерв’ю Марку Фейгіну.

“В Україну постачають багато далекобійної артилерії – 155 мм, яка прицільніше стріляє, ніж російська 152 мм. США схвалили пакет на 800 мільйонів доларів, Британія відправить Україні протикорабельні ракети Brimstone – це основний засіб боротьби з російським десантом, який ще можуть висадити.

Норвегія дасть нашій країні переносні зенітно-ракетні комплекси Mistral, танки. Австралія та багато інших країн відправлять Україні бронетранспортери, також про постачання озброєння в Україну заявила Румунія”, – наголосив Арестович.

Він додав, якщо все це приїде в Україну, то до 9 травня українська сторона різко додасть у бойових можливостях. Як тільки ЗСУ посилять свої бойові можливості, вони почнуть їх реалізовувати.

“Стояти й дивитися на місці ми не будемо. Ми радісно пострибаємо вперед”, – запевнив Арестович.

За даними Генштабу ЗСУ, впродовж минулої доби на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено один танк, десять одиниць броньованої та дві одиниці автомобільної техніки, одну артилерійську систему, дві одиниці спеціальної інженерної техніки, зенітно-ракетний комплекс і ворожий склад з боєприпасами.

Ольга ПЕТРОСЮК

Коментувати

Попередня стаття

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 21 квітня (ВІДЕО)

Наступна стаття

Житель Бучаччини викрав у фермера 10 яблунь