Копичинецька та Підгаєцька громади удосконалять систему управління відходами

смітники

Свіжі новини Тернопільщини: програма «U-LEAD з Європою» запустила нову навчальну ініціативу для представників територіальних громад «Кроки для спеціалістів. Управління відходами».

Для участі у навчальній програмі від Тернопільщини були відібрані Копичинецька та Підгаєцька територіальні громади. Про це інформують  у регіональному офісі U-LEAD у Тернопільській області.

«Загалом по Україні для участі у новій навчальній програмі було відібрано 48 територіальних громад, які пройдуть комплексне навчання та напрацюють концепції проєктів щодо управління відходами. Основна мета навчальної програми полягає у покращенні розуміння ролі та відповідальності громад в управлінні відходами, підвищенні спроможності громад в розробці та впровадженні спільних проєктів регіонального значення в сфері управління відходами», – повідомляє керівниця регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області Наталія Онищук.

З учасниками начальної ініціативи працюватимуть Дмитро Лазненко, Віктор Гуденець та Тетяна Омельяненко, експерти з питань управління відходами «U-LEAD з Європою».

У регіональному офісі розповіли, що навчальна програма складатиметься із чотирьох модулів з теоретичною та практичною частинами, які допоможуть представникам громад напрацювати якісну систему управління відходами, включаючи низку управлінських та фінансових питань.

Команди фахівців з громад  у вересні-грудні пройдуть комплексне навчання, після чого відбудеться відбір проєктних ідей та розробка самих проєктів щодо управління відходами.  Відібрані на конкурсній основі проєкти отримають супровід від експертів U-LEAD під час їхнього впровадження.

Зазначимо, що перший онлайн-семінар відбувався 07 жовтня, учасниками якого стали команди фахівців із 16-ти територіальних громад з 7-ми областей заходу України. Семінар стосувався сталої системи управління відходами під час воєнного стану та у період післявоєнного відновлення.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Читайте також:
На Тернопільщині переселенці зможуть безкоштовно навчатися робітничим професіям

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині під час повітряної тривоги було чути вибухи: спрацювала ППО

Наступна стаття

На Бучаччині внаслідок ДТП загинула жінка-пішохід (ФОТО)