У Бережанах грабіжник, який викрав з автомобіля 230000 гривень, отримав умовний термін

У Бережанах судили чоловіка, який викрав разом із поплічниками понад 200 тис. грн із вантажівки. Чоловік отримав умовне покарання.

Про це йдеться у вироку Бережанського райсуду від 13 липня 2022. Фігурант справи – уродженець смт. Вигода Долинського району Івано-Франківської області, з вищою освітою, одружений, працює адміністратором, не судимий в силу ст. 89 КК “Строки погашення судимості”.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 11 червня 2018 близько 13.10 у Бережанах. Тоді обвинувачений та невстановлені слідством особи прибули на автомобілі «Skoda Oktavia» на вул. Замость у Бережанах із Івано-Франківська, стежачи за вантажівкою IVECO, належною ТОВ “Христина”. Компанія знала, що водій везтиме понад 200 тис. грн.

Коли ж водій автівки, перебуваючи на території товариства, вийшов та покинув її без нагляду, обвинувачений проник у салон. Однак це помітили працівники товариства. Тож розуміючи, що втекти непоміченим не вдасться, він відкрито викрав 230 тис. грн та втік на «Skoda Oktavia», що чекала його поблизу. Таким чином, вчинив злочин за ч.3 ст. 186 КК, тобто відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у сховище.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся, просив суворо не карати.

Не карати суворо попросив суд і потерпілий –  власник коштів у зв’язку із відшкодуванням шкоди. Він розповів, що про позику коштів для нього, які для нього і везли автівкою, домовився власник ТОВ “Христина”. Ними він збирався погасити кредит. Розповів, що самого моменту викрадення не бачив, а  лише те, як за обвинуваченим бігли працівники і як потім той збирав гроші біля  «Skoda Oktavia», що впали. На тому місці працівники ще знайшли потім 30 тис. грн.

Як результат розгляду справи – суд визнав його винуватим у вчиненні згадуваного злочину та присудив 5 років тюрми. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши 1,5 року іспитового строку. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
У Бучачі судили чоловіка, який отримував соцдопомогу, забувши задекларувати стару вантажівку

Коментувати

Попередня стаття

У Чортківській громаді зароблятимуть на пластикових пляшках

Наступна стаття

Поблизу Скалата горів житловий будинок (ФОТО)