У Бучачі громадянин Росії попався нетверезим за кермом і отримав штрафів на 54000 гривень

Фото ілюстративне

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 4 жовтня 2022 року у місті Бучачі. На вулиці Галицькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”), який порушував правила дорожнього руху – не виконав вимогу дорожнього знаку “стоп”.

За кермом автівки перебував уродженець та громадянин Російської Федерації, який працює художником в одному з приватних підприємств Бучаччини. Під час спілкування поліцейські помітили у водія явні ознаками алкогольного сп’яніння: нестійка хода, запах алкоголю з рота.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник на місці зупинки та у медичному закладі відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Дане порушення водій ВАЗу вчинив вдруге впродовж року. Кількома місяцями раніше він, будучи за кермом у стані сп’яніння, скоїв у Бучачі дорожньо-транспортну пригоду. За це був притягнутий до відповідальності за ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та отримав покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Однак висновків із цього покарання чоловік не зробив і, будучи позбавленим права керування транспортними засобами, знову сів за кермо та знову у стані сп’яніння.

Тож на порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Також поліцейські на місці зупинки винесли постанову щодо водія за ч. 4 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) і стосовно порушника було застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень.

У судовому засіданні водій ВАЗу своєї провини у нетверезому кермуванні не визнав. Пояснив, що того дня погано почувався і вживав медичний препарат “корвалол”. Від проходження огляду на місці зупинки відмовився, бо розумів, що корвалол містить спирт, а значить результат алкотесту буде позитивним. Також чоловік пояснював у суді, що хотів пройти огляд у медичному закладі, але поліцейські йому відмовили у такій можливості і склали протокол.

Втім, при перегляді відеозапису з нагрудних камер поліцейських, з’ясувалося, що водій намагається трішки обманути суддю. На відео чітко зафіксовано, що правоохоронці пропонували кермувальнику проїхати для огляду на стан сп’яніння у медичний заклад, але чоловік категорично відмовився.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Санкція вказаної статті зараз також передбачає оплатне вилучення транспортного засобу, але суд на застосував цього покарання, оскільки автомобіль “ВАЗ 2101” належить не порушникові, а іншій особі.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Таким чином, нетвереза поїздка для водія “копійки” обернулася двома штрафами на загальну суму 54400 гривень.

Читайте також:
У Бережанах водій “копійки” попався нетверезим і отримав штрафів на 54000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Луснула «мильна бульбашка» Тернопільської окружної прокуратури про парк «Загребелля»

Наступна стаття

На Львівщині внаслідок ворожого ракетного удару загинуло 5 людей