Будівельний шахрай кинув трьох мешканців Тернопілля на 1 мільйон гривень

Шахрая, що видавав себе за забудовника і виманив понад 1 млн грн у жителів Тернопільщини, засуджено до 5 років позбавлення волі.

Про це сьогодні, 3 липня, повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

“Тернопільською місцевою прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення у суді стосовно жителя с.Байківці за ч. 3, 4 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах)”. – йдеться у повідомленні прес-служби.

Прокурором доведено у суді, що, впродовж квітня – серпня 2016 року, громадянин І., представляючись співзасновником житлового кооперативу та розпорядником будівельної техніки, заволодів понад 1 млн гривень жителів Тернопільщини, які йому повірили та віддали свої кошти.

Одному з жителів краю шахрай пообіцяв посприяти у купівлі котеджу у с.Гаї Гречинські за зниженою ціною, виманивши 581 276 гривень за квартиру, яку не мав повноважень продавати. Іншому – продав земельну ділянку за 322 566 гривень, що належала будівельному кооперативу.

Ще один підприємець втратив 198 516 гривень, спокусившись на запропонований зловмисником екскаватор марки «Джісібі». Кошти, отримані обманним шляхом, шахрай привласнив.

Суд, погодившись із пропозицією прокурора, визнав винним громадянина у інкримінованих злочинах та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі із конфіскацією усього майна. Також, заявлено цивільні позови в користь потерпілих, з вимогою відшкодувати завдану їм шкоду.

Читайте також:
На Тернопільщині викрили злочинну групу, яка рубала ліс і продавала комерсантам

Коментувати

Попередня стаття

На 1,6% більше, ніж торік: назвали середню зарплату працівників у Тернопільській області

Наступна стаття

Верховна Рада звільнила екс-тернополянина Якова Смолія з посади голови НБУ