Ресторан “Пасаж Адлера” за порушення карантину отримав 17000 гривень штрафу

За порушення карантинних обмежень керуюча ресторану “Пасаж Адлера” отримала покарання у вигляді штрафу.

Факт порушення працівниками поліції був зафіксований 13 січня цього року. Керуюча закладу громадського харчування “Пасаж Адлера” допустила роботу ресторану чим порушила Постанову Кабміну про карантинні обмеження.

Нагадаємо, на той час в країні діяв локдаун. Тож працівники поліції склали адміністративний протокол на керуючу закладом за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні порушення.

Матеріали справи направили в суд.

У судовому засіданні адвокат керуючої рестораном заперечив її провину – захисник пояснював, що згідно посадової інструкції жінка не вповноважена щодо вирішення питань з приводу роботи закладу “Пасаж Адлера”.

Заслухавши пояснення захисника, суддя Тернопільського міськрайонного суду Гуменний П. П. прийшов до висновку що провина керуючого закладом у вчиненні адміністративного порушення за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП повністю доведена матеріалами справи – даними з протоколу, рапортом поліцейського, відеозаписом, копією наказу про призначення на посаду керівника закладу тощо.

На думку суду, саме адміністратор закладу є відповідальним за забезпечення його діяльності, що підтверджується наданою адвокатом копією посадової інструкції.

Тому 23 лютого цього року суддя Тернопільського міськрайонного суду постановив керуючу закладом “Пасаж Адлера” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 44-3 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Заклад громадського харчування “Пасаж Адлера” входить до складу “Сім’ї ресторанів Файного Міста”. Власником цієї мережі ресторанів є родина екс-мера Тернополя і екс-нардепа Романа Заставного.

P. S. 17000 гривень – це дуже значний штраф, який болюче б’є по кишені не тільки пересічних громадян, але й представників бізнесу. Аналізуючи десятки судових рішень про карантинні порушення, складається враження, що судді на Тернопільщині все ж таки з розумінням ставляться до такої категорії порушників. Штрафи у розмірі 17000 гривень зазвичай призначають у випадках зухвалих або системних порушень.

Що ж стосується “Пасажу Адлера”, то тільки за останніх два місяці на заклади “Сім’ї ресторанів Файного Міста” працівники поліції склали з десяток адміністративних протоколів. І ось, як мінімум один із них, таки завершився штрафом.

Читайте також:
У Тернополі за порушення карантину на директора ресторану “На небі” склали 5 протоколів

Коментувати

Попередня стаття

“Авакс-проф” виграв тендер на утримання місцевих доріг Монастириського району на 2021 рік

Наступна стаття

“Глобал Білд” виграв тендер на утримання місцевих доріг Кременецького району на 2021 рік