Тернопільському міському стадіону присвоїли ім’я Романа Шухевича

стадіон Тернопіль

Сьогодні, 5 березня, у Тернополі відбувалася четверте пленарне засідання сесії міської ради, на якому депутати ухвалили рішення про присвоєння Тернопільському міському стадіону імені Романа Шухевича.

«У цей знаменний день ми вшановуємо пам’ять Героя України, головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича. Дуже символічним є те, що саме сьогодні ми приймаємо важливе рішення про присвоєння центральному стадіону назву «Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича», — наголосив міський голова Сергій Надал. — Головнокомандувач УПА був не лише зразковим командиром, а й добрим спортсменом та лідером у багатьох видах спорту. І саме зараз в Тернополі проходять XI спортивно – патріотичні змагання «Кубок Шухевича»».

Зважаючи на мужність, незламність у національно – визвольній боротьбі, самопожертву в ім’я Українського народу головнокомандувача Української Повстанської Армії Романа Шухевича, депутати міської ради одноголосно підтримали ініціативу міського голови щодо присвоєння стадіону назву «Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича».

Головний командир УПА Роман Шухевич, окрім іншого, багато займався спортом. Він грав у футбол, волейбол, баскетбол, водне поло, займався боксом, кінним і лижним спортом. На Запорозьких іграх у Львові він встановив рекорд бігу з перешкодами на 400 метрів та рекорд у плаванні на 100 метрів. Займав призові місця у метанні диску та штовханні ядра. Особливо добре Шухевич володів шпагою, якою тричі боронив честь українського студентства. Займався він також планеризмом і отримав диплом пілота безмоторного літака.

Роман КИПИБІДА

Читайте також:
Сприятливий час для «Ниви»: як повернути тернопільську команду до Прем’єр-ліги?

Коментувати

Попередня стаття

У Підволочиському районі двоє чоловіків вкрали і пропили 28 мішків пшениці

Наступна стаття

“Глобал Білд” виграв тендер на утримання місцевих доріг Тернопільського району на 2021 рік