Сергій Надал: Будуємо у Тернополі новий головний колектор міста

дощовий колектор, будівництво

Колектор збиратиме всі талі води з території мікрорайонів «Канада», «Східний», «Сонячний», «Центр», «Мікрорайон № 6», «Мікрорайон № 13 «Північний»

У Тернополі триває масштабне будівництво. Міська влада серйозно взялася до проблеми, характерної для всіх середніх та великих міст – відведення дощових та талих вод. Щоб місто не «плавало» у час сильної негоди, має бути сучасний колектор. І в Тернополі він буде. Це «Галицький колектор».

Де буде «Галицький колектор»?

Роботи заплановано провести на ділянці від існуючого колектора (транспортна розв’язка вулиць Збаразька – Вояків дивізії «Галичина» – Бродівська) до транспортної розв’язки «Проспект Злуки – вул. Генерала Тарнавського – вул. Коновальця».

Другим етапом робіт буде будівництво нової проїжджої дороги та пішохідної зони на вул. Галицькій – від ПрАТ «Тернопільське АТП 16127» до вул. Енергетичної, що сприятиме покращенню транспортної ситуації на даному мікрорайоні.

Таким чином, «Галицький колектор» збиратиме всі талі води з території мікрорайонів «Канада», «Східний», «Сонячний», «Центр», «Мікрорайон № 6», «Мікрорайон № 13 «Північний».

Сергій Надал

Чому важливий «Галицький колектор»?

Про вкрай важливе значення колектора для міста розповів міський голова Тернополя Сергій Надал

«За роки експлуатації вулиці тут погіршилося асфальтобетонне покриття і стан інженерних мереж. Заміни, зокрема, потребують водопровідні мережі, побутова каналізація та дві нитки напірного каналізаційного колектора. Через це під час злив затоплюються підвали житлових будинків на вул. Галицькій, а пориви напірних колекторів призводять до зупинок каналізаційної насосної станції №7», – пояснив міський голова Сергій Надал.

Окрім цього, Тернопіль активно розбудовується, утворюються нові мікрорайони, тож зона каналізування колектора збільшується практично щодня».

Скільки триватиме будівництво «Галицького колектора»

Оскільки будівництво колектора є надзвичайно масштабним проєктом, ремонтні роботи проводитимуться тут у два етапи.

На даний час підрядною організацією розпочалося будівництво колектора від ПК 3+80 до ПК 8+02 довжиною 422 пог.м.

Працівниками підрядної організації уже демонтовано тимчасові споруди на стоянці автотранспорту, влаштовано земляну траншею траси колектора довжиною 170 пог. м, виконано шурфування наявних інженерних мереж, прокладено самопливну каналізацію та проведено завезення та складування будівельних матеріалів (дорожні плити та перекриття).

будівництво колектора у Тернополі

Читайте також:
Через окремих урядовців тернополяни залишились без гарячої води

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі спіймали проститутку, яка принесла у поліцію 500 доларів хабаря (ФОТО)

Наступна стаття

На Тернопільщині у результаті ДТП загинув 21-річний чоловік