Суд покарав тернополянку, яка навесні у парку добувала березовий сік

березовий сік

У Тернополі судили жінку, яка у квітні добувала березовий сік у Регіональному-ландшафтному парку “Загребелля”. Її визнали винуватою і дали штраф.

Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 8 липня. Як зазначено у протоколі про адміністративне правопорушення, 13 квітня близько 15-ї години вона самовільно здійснювала добування соку з дерев породи “береза” шляхом підсочення дерев із засвердленням отвору в крону дерева, підсочила шість дерев породи “береза”.

Таким чином, вчинила правопорушення за ч.1 ст.91 КУпАП “Порушення правил охорони та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду”.

Фігурантка справи на судове засідання не з’явилася та про причини неявки не повідомила. Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність її вини.

Досліджував дані з адмінпротоколу, рапорт громадського інспектора, фото з місця, відео, положення про Тернопільський регіональний ландшафтний парк “Загребелля”. Відтак визнав винуватою і присудив 195 грн штрафу. Також сказав стягнути з неї 454 грн судового збору.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
На Зборівщині підприємець продав без ліцензії кілька літрів солярки і отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Монастириськах: що пропонують у липні та скільки готові платити

Наступна стаття

Поблизу Заліщиків водій “Фольксвагена” в’їхав у гужову підводу. Є травмовані