У Тернополі судили “валютчика”, який продав 1000 фальшивих доларів

хабар, долари

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для чоловіка, який продавав фальшиві долари.
Як вбачається із матеріалів справи, факт кримінального порушення був зафіксований у липні 2020 року. Зловмисник у Тернополі у невстановленої особи придбав 10 підроблених банкнот номіналом 100 доларів США кожна з метою їх подальшого збуту.

Згодом зловмисник підшукав клієнта для перепродажу цих грошей, усвідомлюючи при цьому, що вони є підробленими. 29 липня 2020 року на автозаправці “Автотехсервіс”, що поблизу Тернополя на Підволочиському шосе, чоловік продав 10 купюр номіналом по 100 доларів США, які виготовлені не на підприємстві, що здійснює випуск грошових знаків.

Опісля цього зловмисник був затриманий правоохоронцями.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання з метою продажу підроблених грошових знаків та цінних паперів).

У судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину та щиро розкаявся у вчиненому, хоча встановити звідки він взяв фальшиві долари слідству так і не вдалося.

Один з мобільних телефонів зловмисника виявився заблокованим за допомогою графічного ключа, по інших телефонах теж не вдалося встановити контактів обвинуваченого.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд обвинуваченого визнав винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 199 ККУ та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 4 роки.

Згідно ст.75 КК України суд постановив звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком два роки. Рішення суду 20 липня набрало законної сили.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Тернополі викладач водійських курсів попався на хабарі у розмірі 8400 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Урядовці та “Нафтогаз” провокують підвищення тарифів за послуги ЖКГ

Наступна стаття

У Польщі трагічно загинув 37-річний житель Бережанщини