У Тернополі чоловік за 2000 доларів продав есбеушникам пістолет та півсотні патронів

пістолет

У Тернополі чоловік продав  пістолет та півсотні пістолетних патронів. За товар отримав 1700 доларів та 8500 грн, що усе разом в еквіваленті становить близько 2000 доларів США.

Однак закупка виявилась оперативною, гроші належали  СБУ, а продавцеві дали понад 4 роки роки тюрми. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 20 вересня 2021 року.

Як вбачається із обвинувального акту, слідство так і не встановило, коли і як обвинувачений придбав пістолет марки CZ, моделі «83», калібру 7,65 мм, виробництва Чехословаччини та п’ятдесят одиниць боєприпасів, які є боєприпасами 7,65 мм (32 АСР) пістолетними патронами «Browning», заводського виготовлення, виробництва «Sellier & Bellot» (Чехія).

Однак відомо, що 20 березня 2020 він продав це за 1700 доларів США, що еквівалентно 47 260 гривень та 8 500 гривень. Зустріч відбулась на вул. Чехова у Тернополі.

Такі дії були кваліфіковані органом досудового розслідування за ч.1 ст. 263 КК “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”, тобто носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

У суді обвинувачений вину не визнав і, скориставшись своїм правом, передбаченим ст. 63 Конституції України, відмовився будь-що пояснювати. А захисник  висловив ряд тез  котрі, на його думку, підтверджують відсутність допустимих доказів, які б доводили винуватість його клієнта.

Не дивлячись на це, суд прийшов до висновку, що  вина фігуранта доводиться зібраними та проаналізованими в судовому засіданні доказами. Серед таких – постанова про проведення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки від 20 березня 2020 року, показання свідка, який власне і купував зброю та ін. Відтак визнав винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 263 КК та присудив 4 роки тюрми.

Окрім того, на підставі ст.71 КК, частково приєднав невідбуту частину покарання, призначеного вироком Дубенського міськрайсуду  від 28.03.2019 року (ч.1 ст.185 КК, ч.2 ст.185 “Крадіжка” – прим. ред.) у виді 1 місяця тюрми і остаточно визначив до відбування покарання у вигляді чотирьох років і 1 одного  місяця тюрми.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Анна ЛАХМАН

Читайте також:
За три місяці у Тернополі встановили 46 нових камер відеоспостереження

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 11 жовтня

Наступна стаття

На Чортківщині поліція з’ясовує причину смерті двох рідних братів