Викладач водійських курсів, який у Тернополі попався на хабарі, отримав 34000 грн штрафу

хабар, новини Тернополя

34000 гривень штрафу отримав викладач, який взяв з учня 8400 гривень за допомогу у здачі іспитів та отримання посвідчення водія.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 22 жовтня 2021 року. Як вбачається із матеріалів справи, фігурант – викладач автомеханічних дисциплін відокремленого структурного підрозділу «Тернопільського фахового коледжу Тернопільського національного технічного університету ім. Пулюя».

З 12 травня по 16 липня він проводив курси за підготовкою водіїв категорії «С» у відокремленому структурному підрозділі коледжу. Одному із учнів згодом повідомив, що може посприяти в успішній здачі іспитів у сервісному центрі та отриманні ним посвідчення водія за 8400 грн.

16 серпня він ці гроші отримав. Таким чином, вчинив кримінальне правопорушення за ч.2 ст. 369-2 КК України – одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Надалі, 23 вересня 2021 року, обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. 22 жовтня суд її затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 34000 грн. Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також по цій темі:
У Тернополі викладач водійських курсів попався на хабарі у розмірі 8400 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Житель Бучаччини не дозволяв медикам госпіталізувати дитину і побив поліцейського

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 6 листопада