У Тернополі німецький бізнесмен попався п’яним за кермом і отримав 17000 гривень штрафу

алкотестер, драгер

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для іноземного громадянина, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 24 серпня цього року у Тернополі. Близько першої години ночі на вулиці Корольова патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Honda CR-V”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у водія були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Водій “Хонди” – громадянин Німеччини, на Тернопільщині працює на посаді директора одного із приватних підприємств з іноземними інвестиціями.

Поліцейські на місці зупинки повідомили кермувальника про його права, в тому числі й про його право на перекладача. Однак від послуг перекладача чоловік відмовився.

Від проходженням огляду на місці зупинки водій в установленому законом порядку теж відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні адвокат іноземця просила закрити справу за відсутністю складу порушення.

Однак, досліджуючи матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд прийшов до висновку, що в діях водія “Хонди” таки вбачаються ознаки порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Отож, суд призначив порушникові покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова набрала законної сили.

Слід зауважити, що у Тернополі патрульним поліцейським доволі нерідко трапляються нетверезі водії-іноземці – в основному це студенти, які навчаються у наших вишах. Але з їх притягненням до відповідальності є проблеми, оскільки патрульним вони розповідають одне, а у судах кажуть про те, що на місці зупинки їм не надали перекладача і вони не розуміли, що відбувається.

У даному випадку бізнесмен з Німеччини не скористався цієї схемою уникнення відповідальності, сказавши патрульним, що не потребує перекладача.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
2,47 проміле: у Байківцях бордюр зупинив дуже п’яну водійку BMW. Що їй за це буде?

Коментувати

Попередня стаття

Трішки нетверезий чоловік хотів допомогти п’яному сусідові доїхати додому і отримав 17000 грн штрафу

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 15 листопада