2,92 проміле: у Тернополі поблизу автовокзалу п’яний водій скоїв ДТП. Як його покарали?

ДТП Тернопіль

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 23 жовтня цього року у Тернополі. Вранці, близько 9.00, на вулиці Живова неподалік від автовокзалу водій автомобіля марки “ЗАЗ” (Daewoo Lanos) не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення із велосипедистом.

У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Водій автомобіля з місця події втік, але згодом його розшукали поліцейські.

Як з’ясувалося, винуватець аварії перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,92 проміле, що майже у 15 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Три протоколи потрапили на розгляд до трьох різних суддів, а тому матеріали не об’єднували в одну справу, а рішення приймалося по кожному адмінматеріалу окремо.

У судових засіданнях водій свою провину визнав та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля ЗАЗ визнати винним у вчиненні усіх трьох інкримінованих порушень.

За порушення ст. 124 КУпАП водій ЗАЗу отримав 850 гривень штрафу, за порушення ст. 122-4 КУпАП отримав 3400 грн штрафу і за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП – 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім того по кожній із трьох постанов чоловік має іще заплатити 454 грн судового збору, що загалом становить понад 1300 грн.

Строки апеляційного оскарження уже минули і наприкінці листопада усі три постанови набрали законної сили.

Читайте також по цій темі:
2,92 проміле: у Тернополі п’яний водій “Ланоса” збив велосипедиста і втік з місця ДТП

Коментувати

Попередня стаття

Дощ та мокрий сніг: якою буде погода на Тернопільщині у понеділок, 13 грудня

Наступна стаття

Робота у Бучачі: 10 свіжих вакансій із найбільшою зарплатою