Із 1 січня у Тернополі подорожчає водопостачання – до 36,70 грн за кубометр

тарифи на воду

Із 1 січня 2022 року один кубометр (1000 літрів) води для споживачів комунального підприємства “Тернопільводоканал” вартуватиме 36 гривень 70 копійок.

Відповідна постанова “Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення КП «Тернопільводоканал», ухвалена 22 грудня на відкритому засіданні Нацкомісії.

Про це сьогодні, 28 грудня, інформує прес-служба КП “Тернопільводоканал”.

Як зазначають у комунальному підприємстві, потреба в коригуванні тарифів назрівала ще із серпня, коли вартість електроенергії для підприємств, в тому числі і водопровідно-каналізаційної галузі, почала стрімко зростати.

“Якщо на початку літа вона не дотягувала до 3 гривень за кіловат-годину, то наприкінці осені вже перевищувала 5 гривень. Тим часом для надання цілодобових послуг з водопостачання та водовідведення “Тернопільводоканал” щодня витрачає понад 300 000 гривень, адже практично усе устаткування — на артезіанських свердловинах, звідки видобуваємо воду, водопровідних та каналізаційних станціях тощо — потребує електроживлення”. – йдеться у повідомленні.

На вартість електроенергії у тарифах припадає 40 відсотків від їх загальної суми. Між тим, Нацкомісія у нових тарифах заклала середню планову ціну електроенергії на 2022 рік, попри те, що суттєво зрости вона може ще в першому кварталі.

Нові тарифи не передбачають підвищення заробітної плати для працівників водоканалів, хоча, згідно з Законом України про Державний бюджет, зростають і мінімальний розмір зарплатні, і прожитковий мінімум для українців, зазначають у КП “Тернопільводоканал”.

Нагадаємо, наразі вартість 1 кубометра води і стоків у Тернополі становить 30,024 грн (разом з ПДВ).

Читайте також:
Для тернополян запровадять двоставковий тариф за опалення та гарячу воду

Коментувати

Попередня стаття

На Чортківщині чоловік вбив свого 26-річного швагра

Наступна стаття

На Монастирищині 21-річний юнак отримав важке ножове поранення