Організатор банди, яка грабувала тернопільських валютчиків, отримав 11 років тюрми

затримання бандитів

До 11 років позбавлення волі за грабежі засуджено організатора групи на Тернопільщині.

Про це сьогодні, 29 грудня, інформує прес-служба Тернопільської обласної прокуратури.

“Прокурори Тернопільської обласної прокуратури підтримали публічне обвинувачення у суді стосовно 3 учасників організованої групи – громадян однієї з іноземних держав, які впродовж травня – листопада 2020 року грабували тернополян (ч. 5 ст. 186 КК України). Організатора групи засудили до 11, а інших учасників до 10 та 9 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна”. – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що група, до складу якої увійшли двоє братів та їх знайомий, діяла у Тернополі за чітким планом. Перед вчиненням грабежів підозрювані збирали інформацію про майбутніх жертв, вивчали їх щоденні маршрути, місце проживання та розташування  камер відеоспостереження поблизу житла.

У жінки, яку підозрювані пограбували у під’їзді житлового будинку, вони відібрали сумку з майже 400 тис грн. У наступної жертви чоловіки забрали 75 тисяч грн. Коли ж третій потерпілий пробував чинити опір нападникам, його побили до втрати свідомості й утекли, прихопивши 80 тис грн.

Після останнього пограбування їх затримали правоохоронці.

Як раніше повідомлялося, двоє братів, учасників цієї злочинної групи, є уродженцями Азербайджану. Жертвами зловмисників були особи, які займалися веденням валютних операцій.

Читайте також по цій темі:
У Тернополі затримали банду “кавказців”, які нападали на валютчиків та грабували їх

Коментувати

Попередня стаття

У Бучачі заклали наріжний камінь під будівництво храму Всіх святих землі української

Наступна стаття

У Гусятині водій “Фольксвагена” збив п’яного пішохода