У Тернополі п’яний водій давав патрульним 50 доларів, потім 150, потім 250, а потім просив їх назвати свою ціну

Фото ілюстративне. Автор: прес-служба патрульної поліції

17 тисяч гривень штрафу присудили у Тернополі водію, що скоїв ДТП, керуючи напідпитку, а потім спробував відкупитись від поліції.

Чоловік пропонував спершу 50 доларів, потім 150, потім – 250, а згодом просив поліцію назвати свою “ціну”.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 13 січня 2022 року. Як вбачається із обвинувального акту, 15 вересня 2021 близько 19.30 водій «Volkswagen Transporter» скоїв ДТП на вул.15 Квітня,1 у Тернополі.

Під час спілкування з водієм поліцейські запідозрили, що він може перебувати у стані сп’яніння, а тому запропонували йому пройти огляд. Водій погодився. Газоаналізатор показав  2,9 проміле алкоголю в крові. Відтак поліцейські почали складати протокол, а водій почав пропонувати гроші за нескладання. Спершу пропонував 50 доларів, потім – 150, потім 250.

Правоохоронці відмовились, викликали слідчо-оперативну групу. Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч. 1 ст. 369 КК України, як вчинення пропозиції службовій особі надати їй неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища.

Утім 4 січня 2022 року обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою. Її суд 13 січня затвердив. Він визнав водія винуватим та присудив узгоджене покарання – 17 тис. штрафу. Вирок поки що законної сили не набрав.

До слова, за п’яну їзду чоловік також отримав штраф. Так, постановою суду  від 29 вересня 2021 його визнано винуватим у вчиненні порушень за ч.1 ст. 130 КУпАП, ст. 124 КУпАП та оштрафовано на 17 тисяч гривень.

Читайте також:
Козівський суд водієві за п’яну їзду дав штраф і залишив можливість заробити на штраф

Коментувати

Попередня стаття

Не яблуком єдиним: ФГ “Гадз” вирощуватиме гарбуз і займеться переробкою

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 27 січня