Сергій Надал: У Тернополі волонтерить все місто, а наша єдність переможе московських орків

У наше місто прибувають біженці, а з міста йдуть вантажі на допомогу фронтовим містам

Триває 12 доба героїчного опору української нації московському окупанту. Стоять незламними міста-герої Київ, Харків, Суми, Миколаїв, Запоріжжя. Українські військові знищують ворога. Але сотні тисяч жінок, дітей, людей похилого віку змушені втікати від російських крилатих ракет, бомб, «Градів» та «Смерчів».

Для жертв російської агресії Тернопіль став другою привітною домівкою. Загалом Тернопільщина вже прийняла у себе більше 10 тисяч людей, які вимушені залишити свої домівки через російську агресію. А Тернопіль став для Воюючої України основним гуманітарним центром.

Облік вимушених переселенців

У Тернополі працює Гуманітарний центр для допомоги переселенцям. Він розташований на 2 поверсі залізничного вокзалу. Переселенці, які прибувають у Тернопіль централізовано або самостійно, реєструються у Гуманітарному центрі.

Тобто ведеться повноцінний облік всіх вимушених переселенців. Всі, хто зареєструвався, мають право на отримання гуманітарної та іншої допомоги. Також для них місто безкоштовно друкує пластикові карти для проїзду у громадському транспорті.

Як і де працює гуманітарний штаб

Також вже 11 днів працює гуманітарний штаб підтримки армії та переселенців. Волонтери працюють за двома локаціями. У центрі Науки а Площі Героїв Євромайдану, 4 (з 10:00 до 18:00 год.) та на вул. Лисенка, 8 (цілодобово).

«Я дякую усім тернополянам, які сьогодні працюють у штабі. Є волонтери, є водії. Багато приносять речей, яких уже дуже багато, є речі , які критично необхідні. Ми хочемо забезпечити максимальну потребу усіх військових та переселенців», – повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Сьогодні Гуманітарний штаб потребує дитяче харчування, підгузники, якісний теплий зручний одяг, для дітей та дорослих, для військових – бронижелети, каски, джгути та турнікети, дрони, спальники , карімати.

Окрім того, у штабі двічі на день проводять навчання щодо першої медичної допомоги.

Допомога міст-партнерів Тернополя

Також волонтери у Тернополі приймають допомогу з міст-партнерів нашого міста. Тернопіль прийняв вже п’яту партія гуманітарної допомоги з-за кордону як для військовослужбовців, які боронять рідну землю від російських окупантів, так і для українських сімей, що постраждали внаслідок воєнного вторгнення Росії. Це продукти харчування, медикаменти, дитячий одяг.

Тернопіль працює у реверсному режимі

Загалом у Тернополі вся гуманітарна місія працює у реверсному режимі. У наше місто прибувають спеціальні потяги з сотнями біженців, які рятуються з областей України, де ведуться активні воєнні дії. Багато з них залишаються на Тернополі. Хтось транзитом, прямуючи далі, на захід. На залізничному вокзалі прибулих зустрічають тернопільські рятувальники. Допомагають людям зійти з поїзда, розвантажити речі, надають психологічну, інформаційну та інша необхідну допомогу.

Згодом, у вагони завантажують допомогу для жителів та воїнів, які залишились в областях, де ведуться бойові дії. Медикаменти, продукти та всі необхідні речі доставляють у Харків, Київ та інші “гарячі” точки.

Таким чином, війна змусила Тернопіль стати головною гуманітарною та тиловою базою Воюючої України, на місто яке активно допомагає армії та готується до оборони. Тернополяни знову показують, як вони вміють швидко самоорганізуватися. Як спільно діє міська влада, військові, волонтери та громада для перемоги над московським ворогом.

Читайте також:
Мешканці Тернопілля, допоможіть біженцям і військовим: список актуальних потреб

Коментувати

Попередня стаття

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 9 березня

Наступна стаття

На Теребовлянщині вчора горів житловий будинок