Водій “Жигулів”, який в Острові збив дитину, отримав 34000 грн штрафу і два роки обмеження волі

ДТП Острів

Обмеження волі терміном на 2 роки та штраф у розмірі 34000 гривень отримав водій “Жигулів”, який збив дитину та залишив місце ДТП.

Нагадаємо, випадок трапився 2 листопада 2021 року у селі Острів, що поблизу Тернополя. Водій автомобіля ”ВАЗ 21013” (“Жигулі”), рухаючись в напрямку села Велика Березовиця, під час здійснення обгону попутного авто допустив наїзд на 11-річну дівчинку, яка йшла узбіччям.

У результаті аварії дитина отримала численні травми, які згодом були кваліфіковані, як тілесні ушкодження середньої важкості.

Водій “Жигулів” після скоєння ДТП не зупинився, не надав потерпілій допомоги, а втік з місця події, залишивши потерпілу у безпорадному стані.

Поліцейські згодом розшукали порушника і виявилося, що той перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Водій пояснив, що на момент аварії був тверезим, а вживав алкогольні напої уже після скоєння ДТП.

Відтак, на нього склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після скоєння ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

Також щодо порушника відкрили кримінальне провадження за двома статтями: за ч. 1 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки, що спричинило потерпілому ушкодження середньої тяжкості) та ч. 1 ст. 135 ККУ (залишення потерпілого в небезпеці).

Спочатку Тернопільський міськрайонний суд розглянув адміністративну справу і постановив водія автомобіля “ВАЗ 21013” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 4 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Згодом суд розглянув кримінальну справу, визнав водія ВАЗу винуватим у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді двох років обмеження волі з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій не погодився із цим покаранням і подав апеляційну скаргу. Адвокат кермувальника просив застовувати ст. 75 ККУ і звільнити порушника від відбування реального покарання, призначивши іспитовий термін.

Втім Апеляційний суд відхилив скаргу і рішення суду першої інстанції залишив без змін, визнавши його правомірним і справедливим. Рішення суду набрало законної сили 23 грудня 2022 року.

Читайте також:
У Заліщиках п’яний водій “Форда” збив дорожній знак і отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

iPhone 13 Pro Max: основні переваги

Наступна стаття

На війні загинув житель Борщева Анатолій Пєсков