Понад 5 проміле: у Тернополі водій “Сітроена” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

5 проміле

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 28 червня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Пулюя працівники поліції зупинили водія автомобіля “Сітроен Берлінго”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки за допомогою алкотесту. Драгер показав “^^^^^”. Це означає, що виміряне значення алкоголю у видихуваному повітрі перевищує вимірювальний діапазон приладу.

Нагадаємо, максимальне значення в алкотестерах становить 5 проміле.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Сітроену” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Сітроен Берлінго” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Підгайцях п’яний водій “Опеля” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі голий чоловік бігав вулицею Протасевича

Наступна стаття

На Бережанщині зіткнулися “Жигулі” і вантажівка. Водій легковика у реанімації