Дорога Гримайлів – Сатанів: “червона зона” для автомобілістів (ФОТО, ВІДЕО)

Дорога Гримайлів-Сатанів станом на даний час є якщо не найгіршою, то принаймні однією з найгірших у Тернопільській області.

Ями подекуди тут настільки глибокі, що для водіїв легкових автомобілів проблематично проїхати окремі ділянки навіть на першій передачі.

Ділянка дороги Гримайлів-Сатанів є частинкою міжрегіональної траси Т-0903 (Галич-Підгайці-Сатанів), яка з’єднує три області – Івано-Франківську, Тернопільську та Хмельницьку.

Автомобільний шлях бере свій початок у місті Галичі Івано-Франківської області і далі проходить територією трьох районів Тернопільщини – Підгаєцького, Теребовлянського і Гусятинського. Завершується траса на початку міста Сатанів Хмельницької області, яке розташоване відразу за Збручем на кордоні із Тернопіллям.

Загальна протяжність траси – 132 км, із яких близько 15 км територією Івано-Франківської області, решту територією Тернопільської області.

дорога у Волиці
Цікаво, скільки часу потрібно “швидкій” для того, щоб такою дорогою добратися із Гримайлова до Волиці?..

Тривалий час найбільш проблемною частиною цієї траси була ділянка в межах усього Гусятинського району – від межі з Теребовлянським районом до Гримайлова і від Гримайлова до Сатанова.

Але впродовж останніх кількох років навесні або влітку проводять ямковий ремонт від межі з Теребовлянським районом і до Гримайлова. Тому зараз там автошлях у більш-менш задовільному стані.

А от відразу ж при в’їзді у Гримайлів для автомобілістів починаються “червоні зони”. 25 кілометрів автошляху Гримайлів-Сатанів – це суцільне пекло особливо для власників легкових авто.

Із Гримайлова до села Вікно ще подекуди трапляються кількасотметрові відтинки без ям, а далі за Вікном, починаючи від переїзду через Медобори, ситуація іще гірша.

Дорога між селами Гримайлів та Вікно

Гримайлів-Вікно-Красне-Волиця-Калагарівка –  складається таке враження, що “чим далі в ліс”, тим більше ям.

Якщо у Красному хоч іще є вказівники про початок і закінчення населеного пункту, то далі їх уже або немає, або вони надійно замасковані у хащах.

Наприклад, про те, що ти добрався уже до Волиці, модна дізнатися лише з напису на автобусній зупинці. Добре, хоч і на цьому.

Між селами Красне і Волиця ями настільки глибокі, що їх подекуди навіть на першій передачі проїхати проблематично. Тут навіть водії позашляховиків їдуть дуже повільно, бо не можуть собі дати раду із бездоріжжям.

Основні причини такого жахливого стану дороги – це перевантажені фури, які курсують між двома областями, та відсутність ремонту як такого. Бо як би там не було, але дорогу час від часу потрібно ремонтувати.

Востаннє дорожників бачили на трасі Гримайлів-Сатанів три роки тому – тоді проводили ямковий ремонт. Вистачило його на неповний рік.

дорога Гримайлів - Сатанів
Переїзд через Медобори. Беремо низький старт, далі буде іще “веселіше”…

Минулого року там нічого не робилося. Цього року, а наразі маємо на календарі уже вересень, щойно тільки проснулися.

Напередодні Дня Незалежності висівками із Полупанівського кар’єру трохи підсипали ями у межах Гримайлова, якраз поблизу школи – вистачить такого ремонту може на місяць. Минулої суботи повітряно-струменевим методом почали латати від Гримайлова до Вікна.

Згодом може доберуться і аж до Калагарівки. Але повітряно-струменевий метод – це найдешевший метод ремонту, який передбачений для латання малих вибоїн. Зрозуміло, що вистачить такого ремонту знову ж таки ненадовго.

Щодо глобальних перспектив, то цього року капітальний ремонт траси Галич-Підгайці-Сатанів розпочали у межах Івано-Франківської області. До ділянки Гримайлів-Сатанів планують добратися років через чотири. Звісно ж, якщо до цього часу ніхто не перепише планів.

Автор: Василь СОЛТИС

серія скріншотів із відеореєстратора

дорога Гримайлів – Сатанів

Коментувати

Попередня стаття

“Червона зона”: мерія Тернополя буде захищати конституційне право жителів міста на працю і дітей на навчання

Наступна стаття

Легенди футболу: дворазовий володар “Золотого м’яча” Альфредо ді Стефано