Митрополит Епіфаній освятив іконостас у Горинці на Кременеччині (ФОТО)

церква у селі Горинка

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній у суботу 10 вересня завітав з Першосвятительським візитом у село Горинка, що на Кременеччині.

У церкві преподобного Іова Почаївського, громада якого вчора відзначала престольне свято та 25-ліття з часу освячення храму, Предстоятель звершив Чин освячення іконостасу та очолив Божественну літургію.

Блаженнійшому митрополиту Епіфанію співслужили митрополит Львівський Макарій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, настоятель храму протоієрей Миколай Мних, запрошене та місцеве духовенство, інформує пресслужба Київської митрополії.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів. Також Митрополит Епіфаній возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців.

Наприкінці богослужіння Предстоятель привітав громаду з освяченням іконостасу, з престольним святом та 25-літтям з часу освячення храму, та побажав Божого благословіння, сили та наснаги для подальшої молитви й праці.

Блаженнійший владика вручив іменний хрест Предстоятеля настоятелю протоієрею Миколаю Мниху, а також церковні нагороди меценатам та благодійникам.

Настоятель храму висловив вдячність Блаженнійшому митрополиту Епіфанію за Першосвятительський візит. Завершилося богослужіння уставним многоліттям.

Повну програму візиту митрополита Епіфанія на Тернопільщину читайте ТУТ.

Епіфаній

Горинка церква

Коментувати

Попередня стаття

Контрнаступ ЗСУ: Куп’янськ та Ізюм уже звільнені, наші уже під Лисичанськом

Наступна стаття

У боях на Донеччині загинув воїн зі Скали-Подільської Сергій Прокоп’юк