Грунтовка для стін: чим корисна і де придбати?

грунтовка

Кожен фахівець визнає, що грунтовка є необхідним елементом для збереження довговічності та гарного зовнішнього вигляду лакофарбового покриття.

Використання грунтовки полегшує подальше фарбування стін, стелі та інших поверхонь. Завдяки нанесенню ґрунтовки фарба має більшу адгезію (прилипання, зчеплення), меншу вбираючу здатність, краще покриття кольору та більшу ефективність.

Щоб підготувати стіни, стелю та гіпсокартон, на початковій стадії ремонту варто нанести ґрунтовку. Завдяки цьому вдасться усунути нерівномірне поглинання поверхні та її неоднорідний відтінок, що дозволить комфортно та ефективно наносити кольорову фарбу. Загалом, грунт для стін використовують перед нанесенням фарби, поклеюванням шпалер чи укладанням плитки.

Чому варто використовувати грунтовки?

Грунтовки (праймери) надають стінам та іншим пофарбованим поверхням низку функцій, які полегшують подальші ремонтні роботи – чи то фарбування чи обкладання плитки. Завдяки грунтовці основа набуває більшої адгезії – тому фарба не стікає, а залишається на поверхні. Грунтовки вирівнюють текстуру і колір основи, дають фарбі кращу покриваність і не вимагають нанесення декількох шарів.

Завдяки праймерам знижується вбираюча здатність пофарбованих елементів. Це означає економію на споживанні фарби. Крім того, грунт відповідає за вирівнювання поверхні. Ґрунтовка згладить будь-які подряпини та дрібні тріщини, створивши однорідну поверхню, готову до наступного етапу ремонтних робіт.

Який продукт обрати?

При правильному виборі грунтовки важливий тип фарбованої поверхні. Перед фарбуванням металевих поверхонь рекомендовано використовувати антикорозійні грунтовки. Вони забезпечують захист від іржі та вирівнювання перед нанесенням кольорової фарби чи лаку.У випадку металевих поверхонь адгезія особливо важлива. На відміну від інших матеріалів, таких як дерево або бетон, метал не має адгезії.

Фарба, нанесена на непідготовлену поверхню, просто стікає. Однак грунтовка по металу підвищує його адгезію до шару фарби.Ґрунтовка для деревини має захистити її від погодних умов і вологи на вулиці, а також від потемніння. Хороший продукт повинен являти собою поєднання просочення і грунтовки, щоб не тільки вирівняти поверхню і її вбираючу здатність, але і захистити її від розвитку грибків і цвілі.

Де придбати грунтовку для стін?

У будмаркеті “А. С.” можна вибрати продукцію широкого асортименту провідних компаній. У пропозиції представлені препарати таких брендів, як Knauf, Ceresit, Alpina, Caparol та інші. Магазин “А. С.”  пропонує широкий вибір ґрунтовок для різних поверхонь, щоб зробити фарбування ефективним і комфортним та здійснює доставку придбаного товару по місту Хмельницькому та Хмельницькій області.

Коментувати

Попередня стаття

У Білокриниці водій “Жигулів” попався п’яним поліції та отримав 34000 грн штрафу

Наступна стаття

У Тернополі зіткнулися “Шкода” і бензовоз. Є травмовані