Як часто потрібно замінювати акумулятор ноутбука?

Через портативність ноутбуків батареї завжди дуже важливі. Ноутбук не буде ефективним і надійнішим без здорового акумулятора.

Але всі батареї потребують гарного обслуговування. Це пов’язано з тим, що без належного обслуговування акумуляторів термін служби батареї ноутбука скорочується. Скорочення тривалості життя означає, що на заміну буде витрачено багато грошей.

Всім подобається користуватися ноутбуком з акумулятором, який може тривати довгий час. У разі збою живлення ви все ще можете добре працювати з ноутбуком. Хороший акумулятор для ноутбука також дає вам час, щоб заощадити роботу, не панікуючи.

Звичайно, що акумулятор для ноутбука зі старінням втрачає здатність утримувати велику кількість заряду. Тому ви можете знати, що ваш акумулятор потребує заміни, дивлячись на деякі ознаки. Помітивши деякі з цих ознак, знайте, що саме час замінити акумулятор. Якщо після перевірки ви вирішили замінити АКБ, знайте, що вам потрібно буде вибирати батарею саме для вашої моделі ноутбука. Тобто, будь-яка батарея не підійде, тому ви можете використовувати найлегший спосіб пошуку батарей, використовувати ресурс за цим посиланням. Там буде доступна функція пошук акумуляторів по моделі ноутбука.

Малий час використання

Це набагато очевидна ознака того, що акумулятор потребує заміни. Якщо ваш акумулятор погіршується набагато швидше після заряджання, то вам потрібно оцінити його. Повністю заряджена батарея займає в середньому шість годин і більше залежно від запущених програм. Якщо акумулятор займає кілька годин, це мабуть, ознака того, що йому потрібна заміна.

Несподівані проблеми із живленням

Завжди зазначайте, як часто ваш ноутбук вимикається без потреби. Однак збій не завжди може свідчити про проблеми з акумулятором. Якщо ваш ноутбук несподівано вимикається, і особливо після нещодавньої повної зарядки, ви можете припустити, що несправна батарея є основною причиною.

Спробуйте ще раз повністю зарядити свій ноутбук, але тоді акумулятор може назавжди розрядитися, якщо він продовжує існувати.

Повільна зарядка АКБ

Здоровій батареї ноутбука потрібно кілька годин, щоб зарядитися і зберегти свою силу, коли зарядний пристрій відключено. Але якщо акумулятор вашого ноутбука заряджається повільно, а то й гірше (заряджається лише при підключенні до розетки), вам потрібно замінити акумулятор ноутбука.

Перегрів

Усі ноутбуки мають власний розроблений механізм охолодження, який розсіює надлишок тепла. Якщо ваш ноутбук стає дуже гарячим, його навіть не можна торкнутися; тоді ваш акумулятор може перевантажуватися і не в змозі забезпечити охолодження системи. Часто гарячий ноутбук завжди буде галасливим, тому що внутрішні вентилятори так стараються, щоб охолодити пристрій.

Коли ви помічаєте, що ваш ноутбук перегрівається, завжди рекомендується відключити його від мережі та припинити його використання. Це допоможе запобігти подальшому пошкодженню інших частин ноутбука.

Вік

У магазинах є безліч чудових варіантів для любителів Mac та Windows але жоден ноутбук не розрахований на вічне використання. Якщо ви помітили проблеми із живленням свого гаджета, можливо, це пов’язано лише з його віком. Зазвичай акумулятори для ноутбуків починають неналежним чином працювати через два-три роки або 1000 повних циклів зарядки. Тому, якщо ваш ноутбук старший, то ваш акумулятор, швидше за все, живе на додатковий час і потребує заміни.

Системний звіт

Багато ноутбуків мають додаткове програмне забезпечення, яке призначене для оцінки загального стану їх здоров’я. Для користувачів Mac ви отримуватимете попередження про заряд акумулятора щоразу, коли потрібна послуга. Але для користувачів Windows вам слід створити звіт про заряд акумулятора, щоб оцінити стан його заряду.

Залежно від отриманого повідомлення ви можете визначити, чи настав час замінити акумулятор ноутбука.

Тепер ви можете знати, коли слід замінити акумулятор ноутбука. Але іноді проблема може бути не в акумуляторі, навіть коли помічені вищезазначені ознаки. Таким чином, ви завжди повинні звертатися до свого сервісного мастера або виробника для отримання додаткової інформації.

Який середній термін служби батареї ноутбука?

Термін служби батареї ноутбука залежить від типу акумулятора, способу обслуговування акумулятора та частоти його використання. Але в середньому батарея ноутбука може тривати від двох до чотирьох років, приблизно 1000 повних зарядів. Деякі виробники заявляють про загальний термін служби акумулятора, але це не завжди стабільне і безпомилкове число.

Скільки коштує заміна акумулятора ноутбука?

Ціни на батареї різняться залежно від типу ноутбука. Оригінальні батареї зазвичай коштують удвічі більше загального типу. Це пов’язано з тим, що виробники ноутбуків розглядають запасні частини як ноутбук для заробляння грошей. Оригінальні ціни на акумулятори залежать від моделі та марки, яку потрібно придбати.

Висновок

Тепер, коли ви знаєте, скільки коштують акумулятори для ноутбуків, добре подбати про акумулятор ноутбука. Ці батареї дорогі і можуть вплинути на ваш бюджет. Обслуговування акумуляторів ноутбуків не вимагає великих зусиль, тому не дозволяйте це впливати на ваше повсякденне життя.

Коментувати

Попередня стаття

На Підгаєччині у п’яного водія після ДТП загорівся автомобіль

Наступна стаття

У Тернополі водій автобуса в’їхав у вантажівку DAF