Як розпізнати фальшиві євро

500 гривень

Як відомо, багато громадян у нашій країні вважають за краще зберігати свої заощадження в іноземній валюті.

Більшість вважають за краще це робити в доларах, але значна частина населення зберігає євро. Саме через це попит на купівлю євро у банках та обмінних пунктах досить високий. Одним з найбезпечних і найвигідніших пунктів є обменка Харьков.

Розпізнання фальшивих купюр

У зв’язку з цим актуальною стає розпізнавання фальшивих купюр для купівлі цієї валюти. Багато наших громадян поняття не мають як відрізнити оригінальну купюри від підробки. Ця стаття призначена для того, щоб принести ясність у цьому питанні. У цьому нам допоможуть розібратись фахівці компанії obmenka24.kharkov.ua

Банкноти євро мають кілька ступенів захисту від фальшивомонетників. Насамперед купюра робиться із чистої бавовни. Якщо ви її мацатимете, то відчуєте, що вона одночасно жорстка і хрумка. Підробки зазвичай виробляють на досить м’якому та гладкому папері. Крім того, на купюрі присутні рельєфні лінії праворуч та ліворуч. Основне зображення та номінал купюри теж рельєфен. Ви це можете відчути, якщо будете по них акуратно проводити пальцями.

Увага до деталей

Ще одним способом захисту купюри від підробки є водяні знаки. Якщо ви покладете банкноту перед лампою, то з лівого боку помітите характерний водяний знак. Якщо ж використовувати під час перевірки темну поверхню, то отримаєте легке затемнення окремих елементів малюнка. У підробках водяний знак набагато темніший за стандартне тло, оскільки робиться з неякісного паперу. І колірні переходи різних елементів малюнка досить грубі та неприродні.

Ще одним захисним елементом купюри євро є голограма. Причому на фальшивках голограми мають статичний характер, тоді як на оригінальних купюрах при зміні кута зміниться зображення.
Ще однією особливістю оригінальної купюри євро є зміна кольору цифри номіналу у нижньому кутку зліва при зміні градуса нахилу банкноти. Підробки зазвичай роблять, використовуючи просту фарбу і такого ефекту не домагаються.

Якщо ви використовуватимете перевірку купюри за допомогою ультрафіолету, то побачите окремі волокна синього, червоного або зеленого кольору, а папір часто світиться дуже яскраво. Водяні знаки в момент перевірки виглядатимуть як темні лінії.

Висновок

Варто зазначити, що купівля євро в банках або перевірених пунктах обміну валют, навіть без перевірки купюр, зведе до мінімуму ризик нарватися на фальшиву банкноту. Будьте уважнішими при покупці євро, інакше ви можете втратити всі накопичені вами кошти.

За матеріалами сервісу: Обменка 24 Харьков

Коментувати

Попередня стаття

На Бережанщині винуватець ДТП, у якому загинуло подружжя, отримав 9 років тюрми

Наступна стаття

Поблизу Тернополя перекинувся рейсовий автобус: 6 людей травмовано (ФОТО)