Репродуктивне здоров’я чоловіків

Бейбістарт

Згідно зі статистикою, приблизно в 40% випадків безпліддя подружньої пари пов’язане з чоловічими проблемами. Статеві клітини у чоловіків кожні 70–100 днів оновлюються.

Відповідно, якість сперми, рухливість сперматозоїдів, їхня концентрація можуть змінюватися, що зумовлено безліччю факторів, які впливають на організм у цей період.

З огляду на це у парах, які планують зачати дитину, не лише жінки, а й чоловіки повинні уважно ставитися до свого здоров’я. Лікарі рекомендують приймати спеціальні вітамінні комплекси, які позитивно впливають на репродуктивну функцію, наприклад, FertilMan PLUS від «Бейбістарт».

Показники якості сперми

Найпоширеніша причина чоловічої безплідності — проблема з якістю сперми. Хоча для запліднення потрібен лише один сперматозоїд, для руйнування захисного бар’єра яйцеклітини необхідні ферменти кількох сперматозоїдів. А тому вони повинні мати такі якості:

  • кількість еякуляту — не менше 15 мл;
  • висока концентрація сперматозоїдів — не менше 15 млн на 1 мл сім’яної рідини, норма — 40 млн;
  • хороша активність — щонайменше 40% рухомих сперматозоїдів, рух лінійний або по колу;
  • правильна форма — щонайменше 4% сперматозоїдів без аномальної структури, викривлення шийки тощо.

Під час проведення аналізу лікарі враховують ще низку факторів: колір сперми, її склад та консистенцію, час розрідження, кислотність та ін.

Причини зниження чоловічої фертильності

На чоловіче здоров’я впливає безліч факторів:

  • вроджені аномалії;
  • раніше перенесені інфекції, травми, хірургічні втручання;
  • гормональні порушення;
  • хронічні захворювання (орхіт, простатит, уретрит, епідидиміт).

Але головною причиною чоловічої безплідності є спосіб життя. Робота зі шкідливими та мутагенними речовинами, куріння, вживання алкоголю, неправильне харчування, сидячий спосіб життя, зайва вага, часті стреси — всі ці фактори впливають на статеву функцію загалом та сперматогенез зокрема.

Засіб для підвищення чоловічої фертильності

Офіційний дистриб’ютор Babystart пропонує унікальний комплекс, розроблений спеціально для чоловіків, — «ФертілМен плюс». До його складу шляхом ретельного підбору та дозування компонентів включено вітаміни, мікроелементи та амінокислоти, які відновлюють репродуктивну функцію, поліпшуючи якість сперми.

У клінічних дослідженнях доведено, що FertilMan PLUS зменшує кількість аномальних форм сперматозоїдів, збільшує об’єм сперми, концентрацію та рухливість сперматозоїдів, що суттєво підвищує якість еякуляту та дає шанс багатьом чоловікам стати батьками.

Коментувати

Попередня стаття

У Заліщиках горіла господарська будівля

Наступна стаття

У Бережанській громаді на слизькій дорозі перекинувся автомобіль “Opel Astra”