Як доглядати за дерев’яним столом

Столи з дерева з давніх часів вважаються елітними. Вони вирізняються презентабельним виглядом в інтер’єрі, довговічністю, практичністю, екологічністю та абсолютною безпечністю для людей і тварин. Натуральний матеріал не виділяє шкідливих речовин у повітря.

Щоб дерев’яний стіл служив довго, за ним треба вміти доглядати. Неправильні догляд і використання можуть призвести до пошкодження виробу чи взагалі зробити його непридатним для експлуатації.

Де можна використовувати меблі з дерева

Інтернет-магазин LUXmebli має в асортименті дерев’яні столи на будь-який смак. Головна їхня особливість — поєднання чудової якості й помірної ціни. Широка колірна гама та різноманітність варіантів дизайну дають змогу підібрати стіл під будь-який інтер’єр.

Перед тим як придбати стіл із натурального дерева, важливо впевнитися, що умови є оптимальними для дерев’яних меблів. Цей матеріал чутливий, несприятливе довкілля може негативно вплинути на нього. Тому під час вибору важливо враховувати такі чинники:

  • рівень вологості повітря — має коливатися в межах 45–70%, щоб виріб не розсихався та не розбухав із часом;
  • температура — у приміщенні повинно бути 10–25 °C вище нуля.

Допустимі відхилення від норми — до 7%, інакше стіл може деформуватися.

Догляд за дерев’яним столом

Незалежно від дизайну та основного призначення столи з дерева LUXmebli треба своєчасно протирати від пилу. Робити це слід не рідше ніж раз на 3–5 днів, а краще частіше. Дерево — матеріал із порами: якщо вчасно не видаляти забруднення, вони в’їдаються, і з часом прибрати їх буде набагато важче. Догляд за різними типами столів дещо відрізняється.

Поліровані вироби

Столи можна очищати винятково сухою та м’якою ганчіркою — наприклад, з мікрофібри. Як виняток, можна використовувати спеціальні засоби для догляду за полірованими столами

Столи з лаковим покриттям

Такі вироби потрібно ретельно очищати від пилу бавовняною тканиною без ворсу. Після цього можна легкими круговими рухами натерти поверхню розчином із лляної олії з ізопропіловим спиртом (використовувати однакові пропорції) та кількома краплями гліцерину.

Неполіровані столи

Для очищення таких виробів підходить звичайна серветка, змочена в мильному розчині. Після видалення плям із поверхні стіл потрібно одразу ж витерти насухо.

Основне правило, яке стосується всіх видів столів: якщо на поверхню потрапила рідина, треба якомога швидше її витерти.

Коментувати

Попередня стаття

В Україні підвищили тарифи на воду: скільки потрібно платити

Наступна стаття

Сергій Надал: Автомобілі від Тернополя допоможуть нашим захисникам знищувати орків