Який різновид штучної трави обрати?

Для декорування спортивних майданчиків найчастіше використовується штучна трава. Це рулонне покриття, створене з міцних матеріалів, стійких до впливу перепадів температур, механічних пошкоджень.

Штучна трава може бути не тільки спортивною, але й декоративною — такий різновид покриття застосовується для оформлення майданчиків біля будинків, як альтернатива газону, відкритих майданчиків біля закладів харчування. Декоративна трава буде чудовим вибором для створення оригінального дизайну інтер’єру. Обирати штучну траву потрібно, враховуючи призначення спортивного майданчика. Адже висота та форма ворсу безпосередньо впливає на характеристики гри — відскік м’яча.

Основні переваги штучної трави

Найперше, що варто відзначити — тривалий термін використання. Якщо за полем правильно доглядають, штучна трава може прослужити до десяти років. Серед інших важливих переваг можемо відзначити:

  • можливість використання поля в будь-який сезон;
  • підвищення безпеки гравців, адже трава амортизує, пом’якшує удари;
  • стійкість до вологи, швидке висихання після дощу.

Структура ворсу — монофіламент чи фібрильована?

Найчастіше штучну траву обирають саме за цим критерієм. Фібрильована трава має ворс у вигляді широких поліетиленових ворсинок, котрі відрізняються сітчастою структурою. В такій траві одна нитка розташована біля основи, далі вона розщеплюється на кілька ворсинок. Основний недолік такої трави — не надто натуральний вигляд. Проте фібрильована трава має доступну ціну, тому її часто обирають для бюджетних проєктів, наприклад, майданчиків біля школи, муніципального садочку.

Для майданчиків, де передбачається інтенсивне тренування, найкраще обрати монофіламентну траву. В такому покритті в окремі ворсинки (від шести до восьми) з’єднані в один пучок, що надає більшої схожості з натуральною травою. Окрім цього, монофіламентна витриваліша до сильних навантажень та ультрафіолетового випромінювання.

Також слід зважати на товщину волокна, яка вимірюється у мікронах. Чим вищий цей показник, тим стійкіше покриття до зношування.

На характеристики покриття впливає також і форма ворсу — найпоширеніша трава з прямокутним ворсом. Проте існує трава з діамантовою, V- подібною, ромбовидною формами. Оптимальну форму ворсу слід обирати, враховуючи призначення майданчика.

Популярні різновиди штучної трави

Для укладання на спортивних майданчиках, зокрема футбольних полях, найчастіше обирають траву виробництва Congrass. Модифікація Apollo 40, з висотою ворсу 40 мм, відрізняється естетичним виглядом, високими показниками зносостійкості. Завдяки цьому покриттю, тренування та футбольні матчі стануть набагато комфортнішими та ефективнішими. Еластичне та пружне покриття амортизує удари, покращує відскік м’яча.

Для декорування інтер’єру та екстер’єру можна обрати покриття ecoGrass SD-15, з висотою ворсу 15 мм. Штучна трава стійка до ультрафіолету, тому її можна укладати на відкритих майданчиках — терасах, балконах, територіях біля будинку. Соковитий смарагдовий колір надасть газону доглянутого вигляду.

Коментувати

Попередня стаття

“Укренерго” найчастіше відключає Тернопільщину від світла, – офіційно

Наступна стаття

На Кременеччині внаслідок пожежі загинув 47-річний чоловік