З чого почати вибір холодильника: кілька корисних порад

Холодильник — дороге придбання, тож купують його з розрахунком, що він пропрацює довгі роки.

Під час вибору моделі важливо враховувати безліч параметрів, багато з яких не такі вже й прості. Енергоефективність, режим суперзаморозки, льодогенератор, французькі дверцята — все це про сучасні холодильники.

Знайти якісний та сучасний холодильник для дому можна в магазині Eldorado.ua, вибравши відповідну модель за посиланням: https://eldorado.ua/uk/holodilniki/c1061560/. Досвідчені консультанти допоможуть розібратися, які пристрої допомагають економити електроенергію, а які вбережуть техніку від стрибків у мережі.

З чого починати вибір холодильника

Середній термін експлуатації холодильника становить 7–10 років. Але часто люди вирішуються на покупку нової моделі лише через 15–20 років використання. Щоб новий рефрижератор прослужив якнайдовше, а його використання не призвело до розчарувань, вибір варто робити відповідально.

Місце для холодильника

Цей критерій визначає розміри моделі та значно звужує коло пошуку. Виробники пропонують вбудовані та окремі холодильники. Перші поділяються ще на два типи:

  • частково вбудовані — для них виділяється спеціальна ніша;
  • повністю вбудовані — тут холодильник поміщається в окрему шафу та закривається дверцятами.

Враховуйте наявність розеток, відстань до стіни та перед дверцятами. Краще закласти запас у кілька сантиметрів, щоб звільнити доступ.

Завантаження та корисний обсяг

Після придбання дорогої техніки неприємно усвідомити, що місця для всіх необхідних продуктів не вистачає. Важливо заздалегідь продумати, які товари ви купуєте найчастіше та як довго їх зберігаєте. Оцініть такі моменти:

  1. Об’єм та частоту використання морозильного відділення. Купіть холодильник із морозилкою внизу, якщо потребуєте більше місця для заморозки.
  2. Кількість пляшок з напоями та необхідність їхнього окремого розміщення. У деяких моделях є спеціальні секції для ємностей, але багатьом господарям вистачає місця на дверцятах.
  3. Масу свіжих фруктів та овочів, тривалість їх зберігання. Від цього залежить розмір спеціальної скриньки та наявність Fresh-зони.

Якщо ви любите купувати про запас м’ясо та рибу, але не хочете їх заморожувати, зверніть увагу на холодильник зі спеціальним відділенням, у якому така продукція може зберігатися довше.

Щодо корисного обсягу, то тут все залежить від кількості членів сім’ї. Для пари достатньо холодильника на 200 л, а для великої родини варто купити модель Side-by-Side: https://eldorado.ua/uk/holodilniki/c1061560/17257=63833/. Для установки такого агрегату потрібно багато місця, тому його розташування слід продумати заздалегідь.

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Збаражі: свіжі вакансії за березень

Наступна стаття

У тернопільському парку висадили сливи “Піссарді” (ФОТО)