Лікування ран: куди звернутися за ефективною медичною допомогою

Виникнення ран може бути спричинене різними факторами. Це можуть бути травми, отримані в побуті або на виробництві, це можуть бути опіки, трофічні виразки та інші пошкодження.

Різні методи лікування застосовувалися у різні епохи і не завжди вдавалося це робити ефективно. Втім, сучасна медицина досягла значних успіхів у лікуванні ран.

Причому, інноваційні технології зараз доступні практично в кожному обласному центрі країни. Західний центр лікування ран – https://woundcare.com.ua, активно використовує найпередовіші методи лікування.  Цей приватний медичний заклад пропонує ефективне лікування ран різного походження, хвороб різних систем організму, а також профілактику захворювань, що допомагає уникнути погіршень та рецидивів.

Західний центр лікування ран: сучасні технології та досвідчені лікарі

Історія клініки розпочалася не так давно – у 2016 році це був лише невеликий кабінет амбулаторної допомоги. А станом на сьогодні – це вже успішні медичні центри у Львові та Тернополі, які мають в своїй наявності сучасне медичне обладнання. Так, наприклад апарат ЕНМГ (електронейроміографія) у Тернополі є одним з найкращих у місті.

Втім жодна, навіть суперсучасна апаратура не зможе допомогти пацієнту, якщо нею не керуватиме досвідчений медичний працівник. У клініках ЗЦЛР працюють справжні професіонали, які знають і люблять свою роботу.

Слід також зауважити, що клініка не обмежується лікуванням ран та виразок, а пропонує суттєвий перелік медичних послуг для лікування та діагностики.

Отож, станом на сьогодні Центр пропонує послуги таких медичних спеціалістів: кардіолог, сомнолог, ендокринолог, невролог, хірург, медична сестра-фахівець з лікування ран.

Лікарі клініки здійснюють прийом пацієнтів як у кабінетах, так і виїжджають додому на виклики.

Лікування ран – види ран, етапи загоєння ран

Загоєння ран – складний процес. Щоб рана добре зажила, необхідний правильний догляд – дезінфекція і зміна пов’язок. Варто звернутися до спеціалізованих засобів, які прискорюють загоєння ран і забезпечують надходження в організм поживних речовин, необхідних для регенеративних процесів.

Лікування ран залежить від виду рани та стадії її загоєння. Якщо рана знаходиться на першій стадії загоєння (так звана фаза запалення), необхідно зупинити кровотечу і прискорити природне очищення рани.Коли загоєння прогресує до фази грануляції та епітелізації (зростання), необхідно буде перев’язати рану таким чином, щоб підтримувати вологе середовище навколо неї, одночасно вбираючи надлишки виділень.

На цьому етапі ще дуже важливо не допустити вторинного інфікування, а також захистити від механічних травм.Останній етап загоєння рани, т. зв етап ремоделювання, вимагає місцевих силіконових пов’язок. Якщо на місці пошкодження утворився шрам, застосовуються різні методи його корекції – від неінвазивних, таких як використання спеціальних препаратів, які згладжують і відбілюють рубці, до інвазивних – таких як хірургічна корекція.

Коли мова заходить про лікування хронічних ран, таких як діабетична стопа або виразка, в першу чергу слід звернути увагу на етіотропне лікування, тобто протидію хворобі, через яку рани погано загоюються. Потім необхідний правильний догляд за ранами – очищення при кожній зміні пов’язки, використання дезінфікуючих і зволожуючих засобів. Лікувати хронічні рани в домашніх умовах цілком можливо за умови постійного спілкування з медсестрою. Як пацієнта, так і його родину слід проінструктувати про те, як змінити пов’язку та інші методи лікування рани.

Гігієна рани та догляд за нею. Як прискорити загоєння ран?

Ось найважливіші принципи догляду за ранами:
• перед накладанням пов’язки необхідно ретельно очистити рану;
• місце рани необхідно закріпити правильно підібраним пластиром або пов’язкою;
• слід регулярно міняти пов’язку і промивати рану;
• для прискорення загоєння рани варто використовувати спеціальні препарати, адаптовані за дією до типу рани та стадії загоєння, на якій вона зараз перебуває;
• частоту зміни пов’язки щоразу повинен визначати лікар, а також регулярно контролювати стан рани.

Коли мова йде про лікування ран, які важко загоюються, важливо використовувати правильні дезінфікуючі засоби, щоб запобігти вторинним інфекціям.

У Західному центрі лікування ран вважають, що професійна медична допомога має бути доступною абсолютно всім, тому намагаються підтримувати ціни на послуги на демократичному рівні. Професіоналізм медиків, відмінне оснащення кабінетів і розумна цінова політика зробили Центр популярним у регіоні. Сюди приїжджають здалеку, щоби отримати кваліфіковану допомогу, консультацію або пройти діагностику.

Якщо ви потребуєте термінової допомоги або консультації та хочете мати справу з професіоналами, звертається у клініки Західного центру лікування ран, які розташовані у Тернополі та Львові!

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Тернополя легковий автомобіль в’їхав у цистерну з газом (ФОТО)

Наступна стаття

Космолот24: кращий вибір для гри і задоволення