Дистанційна робота: пошук вакансій на сайті Jooble

Робота за межами офісу компанії стає все більш популярною. Багато людей мріють працювати вдома, в кафе, в будь-якій точці світу.

Не сидіти в офісі по 8 годин щодня дуже спокусливо. Спектр вакансій, для яких підходить дистанційна робота, дуже широкий. Це можуть бути журналісти, дизайнери, програмісти, працівники маркетингу та рекламних агентств і навіть бухгалтери. Фактично це стосується майже усіх видів діяльності, яка здійснюються в офісах.

Як це відбувається?

Дистанційна робота проводиться за межами компанії на регулярній основі. Її результати надсилаються електронною поштою або через онлайн-платформи, працівник спілкується  колегами чи з клієнтами за допомогою електронних засобів.

Людина, яка вирішила працювати дистанційно, має ті ж права, що й інші працівники. Щоправда, аби застрахуватися від можливих непорозумінь, до трудового договору слід включити відповідні положення про дистанційну роботу. Це в першу чергу вказівка ​​на місце її виконання і правила відправки результатів роботи або спілкування з начальством.

Переваги і недоліки дистанційної роботи

З точки зору роботодавця дистанційна робота має такі переваги:
1. Менші витрати. Якщо офісні працівники виконують роботу дистанційно, значить на оренді приміщення та супутніх витратах, пов’язаних з його обслуговуванням, можна суттєво зекономити.
2. Більша гнучкість робочого часу співробітника. Наприклад, співробітник зранку пізніше приступає до роботи, тоді у вечірній час можна звернутися із проханням виконати те чи інше завдання.
3. Можна працевлаштувати людей з обмеженими можливостями, що власне зараз всіляко заохочується державою.

А ще більше переваг дистанційки для працівника:
1. Ви економите час, витрачений на дорогу та повернення з роботи;
2. Ви економите на транспортних витратах, адже вам не потрібно щодня добиратися на роботу громадським чи особистим транспортом;
3. Ви не витрачаєте час на зустрічі та консультації з колегами;
4. Ви можете легше адаптувати свій робочий час до свого способу життя (наприклад, вранці спокійно відвести дітей до школи, зробити покупки на зворотному шляху і тільки після цього приступити до праці);
5. Є шанс підвищити продуктивність роботи – багатьом людям легше зосередитися вдома, ніж у відкритих офісних приміщеннях, повних метушні та розмов.

Дистанційна робота звісно ж має і певні недоліки. З точки зору роботодавця, це насамперед менший контроль дій співробітника та докладання більших зусиль для координації роботи.

Якщо говорити про недоліки для працівника, то дистанційна робота не надто добре підходить для людей, у яких є труднощі із самоорганізацією. Поруч ніхто не перевіряє чи ви працюєте над завданням чи витрачаєте час на соціальні мережі. Так і робочий день промайне, а завдання залишиться невиконаним.

Іще один недолік дистанційки полягає в тому, що досить легко потрапити в пастку змішування роботи та особистого життя, якщо ви не встановите меж щодо того, коли ви працюєте, а коли маєте вільний час.

Те, чи буде робота вдома гарною ідеєю для роботодавця та працівника, залежить від багатьох факторів. Потрібно враховувати специфіку галузі, в якій працює компанія. Не кожна людина буде ефективно працювати вдома, де немає контролю з боку керівника. Однак для інших це рішення призведе до більш ефективної роботи.

Де шукати вакансії?

Вас цікавить робота, яку можна виконувати дистанційно, але не знаєте як знайти відповідну вакансію? Скористуйтесь порталом Jooble – який в Україні ось уже впродовж багатьох років є одним із лідерів серед сайтів з працевлаштування. Дистанційна робота Київ, Дніпро, Одеса, Львів чи інші регіони нашої країни – усе це ви зможете знайти на порталі Jooble. Не прогавте свій шанс!

Коментувати

Попередня стаття

Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» 2023 в Україні

Наступна стаття

З вежі Теребовлянського замку впав 52-річний чоловік