Все для бджільництва: з чого починати та де купляти?

З кожним роком все більше і більше людей починають займатися бджільництвом. Їх приваблює не так прибуток, який можна отримати з реалізації меду, як своєрідне єднання з природою.

І це не дивно, адже кожна людина, яка хоч раз мала досвід роботи з пасікою, відзначала це – як своєрідну медитацію та відпочинок.

Ставати пасічником слід поступово. Чи не найкраще – спробувати власні сили десь на стороні, а вже тоді починати скуповувати сім’ї бджіл та інвентар. Власне, про останній і йтиметься сьогодні. Забігаючи наперед, зазначимо, що великий асортимент товарів знаходиться в інтернет-магазині https://smakmedu.com.ua/ua. Але про все по-порядку.

З чого починати бджільництво

Як уже зазначалося, ставати пасічником слід поступово. Тобто, не потрібно на раз скуповувати різноманітне приладдя, про існування якого ви ще вчора не знали, чи десятки вуликів з сім’ями бджіл. Проте починати таки потрібно.

Експерти-бджолярі радять закупитися наступним:

  1. Вуликами та сім’ями. Починати краще з одного-трьох. Так ви легко знайдете місце, де їх розмістити, зможете навчитися обходитися з бджолами, а головне – вправлятиметеся зі всім відносно швидко, адже догляд за 1-3 будиночками не потребує щоденних жертв.
  2. Спеціальним одягом. Не обов’язково купляти професійний комбінезон. На початку можна обійтися капелюхом-сіткою та рукавицями. А от при роботі з бджолами просто одівати цупкий одяг, який повністю закриває тіло, особливо шию.
  3. Початковий інвентар. Тут головне не перестаратися та не накупляти зайвого. До базового інвентарю можна віднести ложки та лопатки для меду, димарі, стамески, вилки. Тобто все те, що безпосередньо необхідно під час добування меду з рамок. Ще можна купити захвати для рамок, якщо не хочете витягати та переносити їх безпосередньо руками, та фільтри для меду (хоча можна скористатися звичайним ситом).

Важливо: купляйте лише базові речі, попередньо проконсультувавшись з бджолярами зі стажем. Так ви уникнете непотрібних витрат.

Де купляти інвентар

Купити все необхідне для бджільництва можна лише в профільних магазинах. Саме до таких відноситься інтернет-маркет «Смак Меду».

Тут ви знайдете величезний асортимент товарів за приємними цінами. Доставка замовлень здійснюється впродовж кількох днів (робочих та вихідних). А от на постійних покупців чекає велика програма лояльності!

Як бачимо, немає нічого складного в тому, аби стати бджолярем. Достатньо лише спробувати себе в цій справі та закупитися початковим інвентарем. До слова, з останнім вам допоможе інтернет-магазин «Смак Меду».

Коментувати

Попередня стаття

Військовому, який на Бережанщині скоїв ДТП із двома загиблими, присудили 10 років тюрми

Наступна стаття

У Тернополі біля Надставної церкви водій легковика збив велосипедиста