Види, особливості та переваги конвеєрного обладнання

конвеєр

Автоматизація та цифровізація складських комплексів неможлива без використання сучасного конвеєрного обладнання.

Воно дає змогу оптимізувати логістичні процеси та підвищити загальний рівень ефективності роботи. Розгляньмо основні види цих конвеєрів, а також поговоримо про їхні особливості та переваги.

стрічкові транспортери

Різновиди конвеєрного обладнання

Існує декілька типів конвеєрних систем для складів:

  1. Стрічкові транспортери. Це найпоширеніші й універсальні моделі, які підходять для транспортування різних типів вантажів. Застосовуються для переміщення товарів по горизонталі та під невеликим кутом.
  2. Рольганги. Як робоча поверхня в них використовуються ролики, що обертаються навколо своєї осі. Бувають приводними та неприводними. Їхній головний плюс — економічність та практичність.
  3. Спіральні конвеєри. Використовуються для вертикального переміщення різної продукції між ярусами логістичного центру.
  4. Палетні моделі. Застосовуються для транспортування палетованих вантажів.

У продажу присутні й інші різновиди конвеєрного обладнання. Якщо ви хочете дізнатися про нього докладніше, то варто вивчити каталог компанії Kapelou. Вона пропонує великий вибір товарів для складу та доступні ціни на транспортери.

підйомник складський

Особливості застосування

Конвеєри дають змогу автоматизувати переміщення будь-яких видів вантажів: коробок, ящиків, палет тощо. Крім того, вони можуть дооснащуватися системами сортування, пакування, етикетування. Це зводить до мінімуму ризик виникнення помилок персоналу під час обробки замовлень на складі.

Сучасне конвеєрне обладнання має цілу низку переваг:

  1. Висока швидкість обробки замовлень (до 3000 одиниць на годину). Завдяки цьому значно підвищується ефективність логістичних центрів та їхній рівень рентабельності.
  2. Можливість використання конвеєрів спільно з іншим типом обладнання. Як правило, їх об’єднують із системами машинного зору, сортерами. З конвеєрами може працювати типовий підйомник складський тощо.
  3. Економія робочого простору складу завдяки компактним розмірам обладнання. По суті, конвеєри можна встановити в будь-яких приміщеннях.
  4. Зниження витрат на логістику всередині складу. Транспортери дозволяють економити значні кошти на переміщенні продукції.
  5. Підвищення швидкості та точності виконання замовлень. Кількість помилок за умови правильно налаштованої системи зведено до мінімуму.

Завдяки конвеєрному обладнанню можна максимально оптимізувати бізнес-процеси на складі та зробити його роботу ефективнішою. Якщо хочете отримати кваліфіковані консультації з приводу вибору транспортерів або оптимізації логістичних центрів, то вам варто звернутися в компанію Kapelou. Менеджери дадуть відповідь на наявні запитання та допоможуть зробити правильний вибір.

Коментувати

Попередня стаття

Гірські велосипеди для дітей: як вибрати і де купити дитячий гірський велосипед у Velotime

Наступна стаття

Різдвяне диво у культурній столиці: Українська пісня/Різдво вперше у Львові